marți, 12 mai 2009

citeste in momentele in care vrei sa treaca timpul

Sunt zile in care vrei sa treaca timpul mai repede si nu stii ce sa faci. Sfatul meu este sa te apuci de citit o carte buna, asa ca am sa incerc sa iti dau detalii despre carti care dupa spusele celor mai mari sunt in top sau au fost, dar astazi sunt inca de actualitate.
Acum cativa ani cand a aparut contravesata carte " Codul lui Da Vinci" de Dan Brown , unii au criticat-o altii au citit-o pe nerasuflate si au ramas cu propria opinie. In acesta carte se vorbeste despre două asociaţii secrete: Le Prieuré de Sion (Stăreţia Sionului) şi Opus Dei, o congregaţie catolică de o pietate ferventă, recunoscută de Vatican . Cartea îmbină stilul poliţist cu thriller-ul şi teoria conspiraţie.Aceasta debuteaza cu uciderea misterioasă a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Sauniere fusese ultimul mare maestru al unei confrăţii secrete - Stareţia Sionului - care păstrează un secret ce ar duce la distrugerea bisericii creştine. Ei si acu ca sa nu dau prea multe detalii va pot spune ca aceasta carte a bulversat papalitatea la cea vreme ,2004, de ce oare? nu va pot spune mai mult ci doar sa cititi aceasta carte.
O alta carte plina de succes este "Razboi si pace" de Lev Tolstoi . Aici este vorba de povestea societatii rusesti in timpurile napoleniene. Acesta cuprinde stările sufleteşti prin care trec oraşe întregi, in timpul mişcărilor celor 2 armate.
Daca vreti sa taiti intr-o lume in care constringerea si purtarea "exemplara " e la ia acasa atunci nu rata romanul "Papillon" de Henri Charriere. Cartea reprezinta autobiografia unui fost ocnas, care refuzade a accepta o conditie nedreapta.
Si daca sunteti in dubii inca incercati sa rasfoiti si :

  • Dostoievski- "Idiotul"
  • John Fowles- “Magicianul”
  • Henri Stendhal- « Rosu si negru »
  • Marin Preda- “Cel mai iubit dintre pamanteni”
  • Marin Preda-" Morometii"

Sper ca macar un minut sa va ginditi la imbogatirea sufletesca si intelectuala si sa nu pierdeti timpul pe internet toata ziua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog