marți, 26 mai 2009

Un mod de viata sanatos

Multi dintre noi nu se gandesc la sanatatea lor, mancam fel de prostioare , insa nu ne-am intrebat nicodata daca e bine ceea ce facem, daca regimul nostru alimentar este adecvat sau daca trebuie sa renuntam la unele placeri doar cu simplu motiv: sa fim mai sanatosi. De multe ori ne propunem sa ducem un stil de viata mai sanatos , sa facem exercitii fizice si sa mancam corect , insa comoditatea si lipsa de timp ne face sa uitam toate aceste si sa nu urmam ceea ce ne-am propus , astfel devenim scalvii prajiturelelor si a alimentelor pline de grasimi...ca na sunt mult mai bune decat salatele si iarba verde asa cum se zice.
Astfel un stil de viata sanatos inseamana practicarea sistematică a exerciţiilor fizice şi evitarea sedentarismului, alimentaţia echilibrată şi variată (bogată în legume şi fructe proaspete, săracă în grăsimi), evitarea fumatului şi a consumului de droguri, consumul moderat de alcool. Exercitiul fizic zilnic este medicamentul universal pentru a avea un mod de viata echilibrat
Mersul pe jos practicat în mod regulat îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a consuma oxigen în timpul efortului, poate mări ritmul cardiac, reduce tensiunea arterială şi creşte randamentul inimii şi a plămânilor. Mersul arde aproape aceeaşi cantitate de calorii
ca şi alergatul. Lipsa efortului fizic are ca efect aparitia obezitatii. Asa ca astazi am cautat pe internet o lista a alimentelor care ar fi recomandata pentru un mod de viata mai sanatos.


" Lista alimentelor recomadate ar fi conform PIRAMIDEI:

-branza
-oua
-peste si fructe de mare
-fructe proaspete
-cereale
-legume
-nuci
-ulei de masline
-vin rosu (cu moderatie)
-iaurt

Carbohidrati buni si... rai
Carbohidrati au fost intotdeauana acuzati ca ne ingrasa cel mai tare, adevarul este undeva la mijloc, pentru ca la fel ca si grasimile, acestia se impart in doua categorii: buni si rai.
Carbohidratii buni sunt bogati in fibre si iti asigura un aport generos de vitamine, minerale si nutrienti. Pe de alta parte, carbohidratii rai sunt bogati in calorii, dar saraci in fibre si nutrienti.

Carbohidratii buni:
-sparanghel ; -avocado
-ardei gras; -broccoli
-lastari de brusslels ; -varza
-conopida ; -morcovi
-telina; -porumb
-castarveti ; -vinete
-mazare ; -fasole verde
-ciuperci ; -masline
-cartofi; -dovleci ; -salata Romaine
-spanac ; -rosii
-dovlecei ; -mere; -banane
-fructe de padure; -struguri; -capsuni
-grapefruit ; -kiwi ; -lamai
-mango; -portocale ; -pere
-ananas; -pepene

Carbohidrati rai:
-paine alba; -paste; -produse de patiserie
prajituri; -torturi
-bomboane (majoritatea dulciurilor); -chips-uri
-sucuri carbogazoase (plus cele cu zahar)
-alcool"
SURSA pentru piramida alimentelor :www.vreaudieta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog