duminică, 17 octombrie 2010

Painici cu mere

Am gasit aceasta reteta minunuata pe blogul" Bucataria Gabrielei " . chiar daca am adus unele modificari mici , am adaptat reteta la ce aveam eu au iesti foarte bune.






Ingrediente
-250 gr faina
-25 gr zahar
- un varf de sare
-25 gr drojdie(jumate din drojdia pakmaya)
-30 ml unt(Gabriela apus unt 30 gr eu nu am avut la indemana dar au iesit la fel de bune)
-1 ou
-120 gr lapte
Umplutura
-1 mar mare
-2 linguri zahar
-scortisoara

Mod de preparare
Se topeste drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut. Se cerne faina se pune intr-un vas se face o fantana in mijloc se pune laptele sarea drojdia topita, uleiul sau untul topit si zaharul se framnata aluatul apoi se lasa la dospit. 1 h.
Umplutura. Marul se curata de samburi apoi se taie cubulete se amesteca cu 2 linguri de zahar si scortiosoara.

Cand aluatul a crescut se imparte in 10 parti din care se face o forma rotunda se pune umplutura pe mijloc se aduma marginile astfel incat se obtine o minge.



 Se pun in formele de briose unse .

Se lasa sa cresca 30-40 min dupa ce au crescut se ung cu ou batut,  apoi se pun la cuptor timp de 20 min .

2 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog