luni, 19 decembrie 2011

Tort minge de fotbal/ Soccer Ball Cake

 Nu credeam ca este asa de greu sa realizezi un tort in forma de minge, insa dupa ce m-am apucat de treaba am realizat ca nu este asa.. trebuie sa fie forma perfect rotunda...ceea ce eu nu am avut si am improvizat in niste vase de salata, apoi trebuie sa tai toate laturile perfect egale sa se imbine. Sfatul meu pentru incepatoare   in ale acestei forme ( ca si mine) este : sa se inarmeze cu muuulta rabdare ..... 
 Pentru a obtine forma de minge am copt un blat dreptunghiular de pandispan din 6 oua , l-am lasat sa se raceasca apoi am taiat bucati mai mici si am inceput sa asez formele intr-un vas de salata cu fundul mai rotunjit;  am "tapetat" marginile cu blat apoi am pus crema caramel , jumate din forma respectiva, iarasi blat si la final crema. Am facut astfel doua portii iar la final dupa ce s-a intarit crema le-am suprapus (am uns unul dintre blaturi cu crema sa se lipeasca intre ele). Am uns mingea cu crema de unt si apoi a inceput joaca cu decuparile...PFFF muuunca soro. 







Un tort pentru ziua de nume a sotului...mai am de lucrat la minge , nu a iesit perfecta, insa a fost foarte incantat de surpriza...asa ca ce mai conteaza...

4 comentarii:

  1. Pentru prima data ti-a iesit foarte bine mingea.La multi ani sotului tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu ma gandeam ca este deificil, eu am renuntat a decupa pe bucati si am acoperit tot cu pasta apoi am trasat cu cutitul forma de hexagon si apoi am lipit fondant negru! Incearca si asa, este mai usor, in rest ti-a iesit bine! Felicitari! Sarbatori fericite!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc fetelor sunteti tare dragute, Adela am sa incerc si eu metoda asta.Pupici si Sarbatori Fericite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am inteles reteta. Adica nu vad nici o reteta. Cantitati ceva. Din ce sunt facute romburile albe, din ce sunt facute romburile negr?? Eu nu am inteles si vad ca toate fetele au inteles ca vor sa faca.!!!Oi fi eu mai batuta in cap,. Unde vad ce si cum???

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog