miercuri, 31 august 2011

Salata de dovlecei

Cea mai simpla salata cu cele mai simple ingrediente. Tot ce va trebuie


Ingrediente
-2 dovlecei
-100 gr masline
-otet balsamic
-ulei
-sare
piper
Mod de preparare
Dovleceii se taie felii subtiti. Se impart in doua, o parte se fac pe gratar. O alta pe tigaie. Se incinge intr-o tigaie ulei si se prajesc pe ambele parti. Se scot in vasul in care vreti sa faceti salata fara a elimina surplusul de ulei. Se adauga apoi maslinele fara simburi sare piper si otet.
Voila salata e gata.



sâmbătă, 20 august 2011

Pasta de rosii



CIMG0841.JPG







Ingrediente
-2 kg rosii
-250 gr ceapa
- 1 tulpina telina
-3 catei de usturoi
--3 lingurite ulei de masline
-2-3 lingurite sare
-piper
-1-2 lingurite zahar
-frunze de zafin
-frunze de busuioc


Mod de preparare


Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi.




CIMG0830.JPG






CIMG0831.JPG








Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa si legumele.




CIMG0832.JPG






Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.




CIMG0833.JPG






Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.




CIMG0834.JPG








Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.










CIMG0835_2005-01-02.JPG





luni, 15 august 2011

Prajitura After Eight



Aceasta prajitura o aveam salvata demult ca" reteta de incercat", provocarea/concursul de pe culinar.ro m-a facut sa o pun in practica si ma bucur ca am realizat aceasta bunatate . Este foarte buna, racoritoare cu un gust bogat de menta si ciocolata, cu un blat pufos, ce mai ...o nebunie. Am adus foarte mici modificari. Reteta de inspiratie o puteti gasi aici http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/prajitura-after-eight/42/2/20240/.







Ingrediente

Blat: 
4 oua, 
8 linguri zahar, 
1 lingura miere, 
1 plic zahar vanilat, 
2 linguri cacao, 
2 linguri faina, 
2 linguri gris, 
1 lingurita praf de copt, 
3 linguri lapte, 
8 linguri ulei.
Crema: 
400 ml frisca lichida, 
2 linguri sirop concentrat de menta,
2 linguri lichior de menta.(nu am avut si am inlocut cu cinzano )
Glazura: 
150 g ciocolata cu lapte(eu am folosit simpla cu 55%cacao)
100 g unt, 
1 lingura apa, 
2 linguri ulei.
Decor: 
100 g ciocolata cu lapte, 
50 g unt, 
2 linguri frisca lichida, 
frunze de menta
Sirop: 
2 linguri sirop de menta
2 linguri lichior de menta
 100 ml apa
-50 gr zahar

Mod de preparare

Blat: batem bine galbenusul cu zahar, apoi adaugam mierea, uleiul, laptele. Se adauga albusurile batute spuma apoi faina, cacao si grisul.( in reteta de baza se amesteca toate ingredientele in afara de albus apoi amestecam albusul cu galbenus). Se toarna totul intr-o tava se da la cuptor 25 min.

Crema: se bate frisca bine apoi se adauga siropul de menta si alcoolul , se mai bate un pic.
Glazura: untul , apa, uleiul se pune pe foc , cand s-a topit untul se adauga ciocolata se ia de pe foc si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Glazuta 2: untul cu frisca se pune la foc , cand se topeste untul se ia de pe flacara se pune ciocolata si se amesteca bine.

 Sirop: se pune la fiert apa cu zaharul apoi se ia de pe foc se pune siropul de menta.

Asamblare: blatul se insiropeaza apoi se pune jumate din cantitatea de frisca, glazura 1 la fel jumate se da la rece sa se intareasca glazura dupa care se scoate de la rece se pune restul de  frisca( se pastreaza foarte putin pentru ornat) si restul de glazura. Se da iarasi la rece apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin jet de apa fierbinte. Se orneaza cu glazura 2 si restul de frisca.









Tort Herbalife 2





Tort cu blat de cacao, crema iaurt cu fructe si crema de ciocolata

vineri, 12 august 2011

Salata italiana





Ingrediente
-1 ceasca de orez
-2 rosii
-1 ardei garas verde
-1 ardei rosu
-busuioc
-patrunjel
-300 gr muschi tiganesc/piept de pui/ton
-1 lingura mustar
-100 ml ulei de masline
-sare, piper
-1 lamaie

mai puteti pune: masline fara samburi, ciuperci marinate

Mod de preparare
Se face sosul din mustar, ulei , zeama de la o lamaie, busuioc si patrunjel tocat marunt se amesteca foarte bine.
Orezul se fierbe cu supa de pui 1 ceasca orez 5 apa, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Rosiile se curata de samburi(se pune numai pulpa) se taie cuburi la fel si ardeiul gars. Sunca se taie cuburi. Se amesteca orezul cu rosiile, ardeiul, sunca si sosul.

joi, 11 august 2011

Ghiveci de legume

Ce poate fi mai bun vara decat o mancare usoare din legume?




Ingrediente
-1 vanata
-1 dovlecel
-300 gr pastai
-2 frunze telina(tulpina)
-2 cartofi
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras verde
-2 morcovi
-1 ceapa
-200 ml suc de rosii
-ulei
-sare, piper

Mod de preparare
Legumele se taie bucati mari

Se incinge in tigaie uleiul se pune ceapa se lasa sa se imoaie putin apoi punem telina, morcovul si ardeiul gras se lasa un pic sa se inabuse apoi se pun pastaile
 vanata
 dovlecelul si cartoful,

 Se pregateste un vas yena se pune un pic de ulei se aseaza legumele care s-au inabusit foarte putin in tigaie se condimenteaza se pune sucul de rosii si se da la cuptor 35 min.



marți, 9 august 2011

Friptura din pulpe de curcan




Ingrediente
-pulpe de curcan
-busuioc
-maghiran
-oregano verde
-boia de ardei
-sare
-piper
-3 catei de usturoi
-1 ceapa
-2 morcovi
-ulei
-cartofi 
-rozmarin

Mod de preparare
Intr-o tava de yena se pun pulpele de pui se condimenteaza cu sare, piper, maghiran, busuioc, boia de ardei se stropesc cu ulei se pun in tava morcovul taiat mare ceapa la fel si usturoiul, oregano si rozmarin.



 Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 40 min apoi fara folie 15 min. Cartofii se curata se  taie,   se condimenteaza cu sare si  piper, se stropesc cu ulie si se dau la cuptor ~ 45min.

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog