marți, 5 iunie 2012

Supa de gulie

Pentru prima data am gatit gulie, nu stiam cu ce se mananca, cum se prepara, insa curiozitatea a fost mare....am dat cautare pe net si surpriza... sunt o multime de retete...a fost mai dificil sa ma hotarasc cum o gatesc....si daca in plan aveam supa de linte rosie insa nu aveam toate cele necesare prin casa, m-am hoatarat sa fac o supa de gulie...am cautat, am citit si am rasfoit paginile, unde pana la urma mi-a facut cu ochiul o supica pe gustul meu...dreasa cu smanata si ou...am inceput reteta gasita pe bucatarmaiac.ro apoi am ajuns sa o fac pe cea de pe www.e-retete.ro, am renuntat la telina din reta de baza....nu ca nu aveam dar am zis ca telina e prea aromata si eu vroiam sa simt gustul guliei...asa uitasem sa va zic pararea despre gulie , asta pentru cei incepatori in ale acestei legume...are o aroma dulce si delicata...mie mi s-a parut ca seamana foarte putin la gust cu varza...este o leguma dietetica si vitalizanta cu un continut ridicat de vitamina C si potasiu.


"Ajută la stabilizarea nivelului glucozei în sânge – utilă în controlul diabetului Elimină apa din organism – indicată în edeme Ajută la vindecarea infecțiilor virale, în bronșite, tuse, angine Conține glicosinolați – substanțe care inhibă captarea iodului de tiroidă consumul guliei fiind nerecomandat la persoanele cu probleme tiroidiene." sursa wikipedia.org


Deci ...reteta....







Ingrediente


-1 gulie
-1 morcov
-1 ceapa
-1 litru de apa
-200 gr samatana
-1 ou
-sare, piper
-concentrat de supa
-marar
- 2 linguri ulei de masline



Mod de preparare
Gulia si morcovul se spala , se curata de coaja apoi se taie cuburi mici, la fel procedam si cu ceapa.


 Intr-o cratita se pune uleiul de masline cand se incalzeste se adauga ceapa si morcovul si se calaesc pana se inmoaie, dupa care se adauga gulia si apa si concentratul de supa. Se lasa sa fiarba ~ 20 min.
Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusul de ou, sare si piper. Albusul se bate putin.
Cand sunt gata legumele se toarna albusul in supa , cate putin, sa se faca zdrente.
Dupa care se toarna smantana se amesteca incontinu sa nu se imbranzeasac si se ia de pe foc. Se condimenteaza daca e necesat. Se serveste cu marar tocat si crutoane sau cuburi de cascaval.



Pofta buna!

7 comentarii:

  1. daca nu ai facut reteta aceasta , sa o incerci neaparat...Pup

    RăspundeţiȘtergere
  2. buna,buna,bunaaaaa!!yamiiii!!
    iau castronasul si te-am pupat!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. eu n-am facut niciodata supa de gulie, dar stiu cat de buna este!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Supa asta este un deliciu! si eu o fac,mama fiind mai ales,mare fan!si io!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ca sa o incerc dau o fuga pana la tine pentru ca pana acuma nu am avut ocazia.

    RăspundeţiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog