luni, 26 martie 2012

Briose cu iaurt / Muffins with yogurt










Ingrediente
-150 gr iaurt                                              150 G yogurt
-50 ml ulei                                                 50 Ml of oil or melted butter
-2 cesti faina                                              -2 Cups flour
-1 ceasca zahar                                          1 Cup sugar
-2 oua                                                        2 eggs
-coaja portocala                                        grated zest of one orange
-esenta portocala                                      orange-essence
-1 praf de copt                                          1Baking powder


crema:                                                           cream:
-100 ml lapte                                           100 Ml milk
-1 lingura rasa  amidon                             1 Teaspoon starch
-1 galbenus                                                1 yolk
-100 ml frisca                                              100 Ml cream
-70 gr zahar                                                 70 Grams sugar
-50 gr ciocolata                                          50 G chocolate

Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine plus un varf de sare. Dupa care se pune coaja de portocala esenta si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de oua se pune faina si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune in forme de briose si se coace timp de 20-25 min la foc mediu.
Crema: se pune laptele intr-un vas si se incalzeste, galbenusul se amesteca cu zaharul si amidonul , dupa care se  pune laptele fierbinte peste se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se pune pe foc pana se ingroase( se amesteca continuu) dupa care se adauga ciocolata rupta bucati si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca , acoperind crema cu o folie sa nu prinda crusta. Cand s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.
Daca vrei sa fie ornate cu alb renuntati la ciocolata din crema.
 Cu ajutorul unui pos ornam briosele racite.
Decor flori pasta de zahar.

vineri, 23 martie 2012

Fursecuri cu nuci / cookies with nuts

Ieri din greseala pot sa zic am facut niste fursecuri absolut deliciose...nu stiu daca exista aceasta reteta  in varinta asta , daca nu va propun sa o realizati ...de ce zic ca nu stiu daca exista aceasta reteta in asa varianta de ingrediente, deoarece reteta pe care am vrut sa o fac si anume minitarte jazz de pe retetecalamama.ro avea in loc de unt ulei de nuci, un impediment sa realizez asa ceva  , ok inlocuesc  aceasta cu unt dar sa vezi ghinionul cel mai mare nu aveam suficienta faina :))...dar cum sunt o fire calma in bucatarie am improvizat  si am suplimentat cantinatea de nuci, am mai adugat si o lingura de pesmet ca si acestea erau limitate :)), culmea in final au iesit niste fursecuri foarte apreciate si neasteptat de fine la interior si putin crocat la exterior.  In concluzie 
este o reteta extem de simpla care nu va tine prea mult in bucatarie si foarte buna.






Ingrediente
40 bucati                                                                              40 pieces
-1 ou                                                                         1 egg
-70 gr unt                                                                   70 G of butter
-130 gr nuca macinata                                                 130 Grams ground walnuts
-100 gr faina                                                                100 G flour
-4 linguri  zahar                                                            4 Tablespoons sugar
- un varf de sare                                                           A pinch of salt
-1 lingurita praf de copt                                                1 Teaspoon baking powder
- esenta de vanilie                                                         Vanilla


pentru decor                                                           
-un cub ciocolata 
-2 linguri frisca


Mod de preparare
Se bate oul cu zahar si un varf de sare apoi se adauga untul rece taiat cuburi. 

Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt dupa care se pune peste ou. Se amesteca bine sa se omogenizeze , aluatul nu trebuie sa fie tare, daca e prea moale mai puteti adauga o lingura de nuca sau pesmet. Se pune intr-o punga si se da la frigider pentru cel putin 30 min.

Se incinge cuptorul la 180 C . Din aluat se modeleaza niste bilute mici si se coc timp de 10 min.
Daca aveti si bucatele de ciocolata le puteti pune in mijlocul aluatului apoi sa foarmati biluta.


Ciocolata pentru ornat se topeste cu frisca apoi se pune intr-un pos si se decoreaza fursecurile racite.



joi, 22 martie 2012

Sarmale in foi de varza de post

Perntru reteta acesata as renunta la traditionalele sarmalele cu carne. 


Ingrediente
-100 gr soia granulata
- 250 gr orez(1 cana orez de ceai)
- 3 morcovi
- 500 gr ciuperci
-2 cepe
-sare, piper
-condiment (gen delikat cu legume)
-suc de rosii
-2 linguri pasta de tomate
-apa
-ulei floarea soarelui sau masline
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
-varza murata ~ 1, 1/2

Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu un pic de sare, cand da in clocot se adauga soia se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc se lasa in apa cateva minute sa se hidrateze dupa care se scurge de apa bine.
Ceapa se taie marunt, morcovii se dau prin razatoare, iar ciupercile se taie cubulete mici. Intr-un vas se incinge ulei dupa care se adauga ciupercile se pune capacul si se lasa sa se inabuse, cand a scazut apa lasata de ciuperci se pune ceapa se lasa careva munute pana cand devine transparenta dupa care se adauga morcovul. Peste acest amestec se pun 2 cani de apa( cani cu care se masoara orezul) cand da in clocot se pune orezul , spalat in prealabil, si se lasa sa fiarba cateva minunte . Orezul trebuie sa fie aproapre gata, se adauga si pasta de rosii, sare piper, delikat iar la final dupa ce se da deoarte orezul adaugam marar si patrunjel tocat marunt. Se lasa sa se raceasca putin. Se pune si soia se amesteca bine.

Cu amestecul obtinut se umplu foile de varza, se aseaza intr-un vas iar la final se toarna sucul de rosii se pune putin cimbru si se dau la cuptor pentru ~ 40 min.

marți, 20 martie 2012

Savarine

Cui nu ai plac savarinele? Simple si delicioase, iti aduc aminte de copilarie si nu numai ... in plus sunt atat de simplu de realizat. 
Nu e prima reteta de savarina pe blogul meu insa aceste am zis sa fie prezentate intr-un mod diferit decat cel obisnuit de voi. Am mai postat o reteta de savarine (pui de savarina) insa acestea sunt un pic diferite in sensul ca in loc de pesmet am folosit gris.
 Reteta este preluata de pe www.retetecalamama.ro






Ingrediente

4 oua
4 linguri si jumate de pesmet
4 linguri de zahar
1 praf de sare
sirop:
1 pahare de apa
0.5 pahar de zahar
 esenta de rom/ vanilie

-200 ml frisca
-dulceata de capsuni

Mod de preparare
Se separa ouale, galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana cand acestea  se albesc. Albusurile se bate bine apoi se adauga cate putin zahar( cele 3 linguri).

 In compozitia de galbenus se adauga pesmetul apoi albusurile batute cate putin pana la omogenizarea completa. Se obtine un aluat spumos.


Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina(eu am folosit pesmetul).

Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptorul incins in prealabil la 190 C timp de 15 min.
Intre timp se prepara siropul: se pune la fier apa cu zaharul se lasa sa dea cateva clocote si se aduga esenta.
Dupa ce s-au copt savarinele se scot din forme si se insiropeaza si se aseaza pe un platou/tava.
Se bate frisca bine daca e cazul se adauga zahar pudra. Cu acesta se umplu savarinele. 
Eu m-am abatut de la varianta clasica de a taia un capac savarinei si a le umple cu frisca , le-am ornnat cu frisca si capusni din dulceata.

duminică, 18 martie 2012

Tort pentru fetita

 O printesica pe nume Alexia a facut 2 anisori, mamica ai a vrut pentru ea un tort simplu si plin de culoare.








vineri, 16 martie 2012

Meniu de sarbatoare in Luna Femeilor

Dupa cum stiti deja timp de cateva zile am postat mai multe retete care au alcatuit meniul de 8 Martie. Un meniu usor de realizat si usor de digerat.:) Provocarea realizarii unui meniu complet a venit din partea www.retetecalamama.ro cu Laura Laurentiu careea ai multumesc pentru minunatul concurs.

Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor "
0


Aperitive:


Fel principal :


Desert:


Sper ca meniul sa va inspire si de ce nu poate fi preparat si pentru alte ocazii sau in orice zi a sapramanii.

Pofta buna!


miercuri, 14 martie 2012

Mini tarta cu ciocolata si portocale / ORANGE & CHOCOLATE TART




Un adevarat deliciu aceste mini tarte, crusta delicata si crocanta iar cremele...mmmm...o nebunie ciocolata fina si parfumata crema de unt cu portocale ce poate fi mai bun? Acest desert este cel mai delicat din cate am preparat pana acum iar combinatia dintre creme este nemaipomeita.

Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”

0

Ingrediente
Crusta cacao                                                     The Cocoa  Crust :
-130 gr faina                                                               130 gr flour
-80 gr unt                                                                   80 gr  butter
-50 gr zahar pudra                                                      50 gr powdered sugar
-1/2 ou                                                                        1/2 egg
-1 lingura cacao                                                           1 level tbsp cocoa powder
-un pic de sare                                                              pinch of salt

Crema ganache                                                          The Ganache :
-50  gr ciocolata neagra                                           50 gr dark chocolate
-50 ml frisca                                                            50 gr cream

Crema portocale                                                       The Orange  Curd 
-2 oua                                                                     2  eggs
-100 ml suc de portocale                                        100 ml orange juice
-50 gr zahar                                                            50 gr sugar
-75 gr unt                                                                75  butter
- coaja rasa de la portocala                                      zest of 1 orange 

 Pentru ornat
-1 portocala                                                           orange
-150 gr zahar                                                           150 gr sugar
-100 ml apa                                                             -100 ml water

Mod de preparare
Crusta cacao

 Intr-un vas se pune untul moale, zaharul pudra  macinate oul se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia .

 Cand s-a omogenizat compozitia se adauga faina si cacaoa si un varf de sare se amesteca bine.



 Se pune aluatul obtinut intr-o folie se impacheteaza bine si se da la frigider 2 ore.


Se scoate aluatul din frigider si se lasa sa stea 15 min. Apoi se intinde o foaie de ~ 2 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar se taie forme si se aseaza in formele de tarte sau de briose cum a fost cazul meu dupa care se inteapa partea de jos cu o furculita. Se da la congelator mini tartele timp de 5 min.
Se incinge cuptorul la temperatura medie si se dau tartele timp de 13-15 min.

Crema de portocale:

Intr-un vas se amesteca zaharul, coaja de lamaie, suc de portocale, ouă şi zahăr şi se fierbe la foc mic pana cand se ingroasa (nu se fierbe). 
 Se adauga untul se amesteca bine cu telul si se lasa sa se raceasca. 


Cu acesta crema se umplu mini tartele racite. 


 Crema Ganache :
Se pregateste dupa ce se umplu mini tartele cu crema de portocale.
Ciocolata se taie marunt si se pune intr-un vas. Frisca se incalzeste la foc( NU se aduce la punctul de fierbere) si se toarna peste ciocolata se amesteca bine pana la omogenizare.
Peste crema de portocale se toarna crema ganache. 


Acum nu ramane decat sa faceti portocalele confiate pentru decor.

Portocala se taie felii. Intr-un vas se pune zaharul ,apa si feliile de portocala se pune la foc  , cand da in clocot se lasa sa fiarba 10-15 min la foc mic pana scade apa. Se lasa sa se raceasca si se orneaza mini tartele.




ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog