duminică, 27 octombrie 2013

Tort cu crema MILCH SCHNITTE ( felie de lapte)

Un tort simplu de realizat insa extrem de gustos











Ingrediente
blat pandispan
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
- 1 praf copt
-1 zah. vanilat

crema
-300 ml lapte condensat
- 200 ml frisca
-1 plic gelatina
- 2 linguri miere

Mod de preparare
bla, reteta aicithttp://luminitanaty.blogspot.ro/2010/01/tort-cu-doua-creme.html

crema: se amesteca gelatina cu 100 ml apa si se lasa la hidratat, apoi se topeste pe baie de abur, se toarna peste laptele condensat , iar acesta se amesteca cu frisca batuta bine.

Blatul de tort se feliaza in 3 se umple fiecare blat cu o cantitate egala de crema(blatul se aseaza in forma in care a fost copt tortul)si se da la rece pentr cel putin 2 ore.


Se orneaza dupa preferinta.

luni, 7 octombrie 2013

prajitura cu prune

Se poate sa treaca toamna fara o prajitura cu prune? Nu, binenteles...la capitolul ca la mama acasa e si prajitura cu prune....ca tare imi mai place provocarea lansata sub sloganul "descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro"






Ingrediente
-4 oua
-250 gr zahar
-250 gr faina
- jumate plic praf de copt
-prune
-100 ml lapte
-100 ml ulei

Mod de preparare

Separam albusul de galbenus, galbenusurile si bat bine cu zahar pana isi schimba culoarea apoi adaugam uleiul si laptele, treptat binenteles :D. Faina se amesca cu praful de copt iar albusurile se bat cu un pic de sare. 

Peste galbenusuri punem faina si amestecam bine apoi albusurile batute spuma , cate un pic pana cand incorporam toata cantitatea.

 Se toarna aluatul obtinut intr-o tava se aseaza prunele( cantitatea e in functie cat de multe vreti sa puneti) si se da la cutor timp de 40 min la foc mediu.

 Cand e rece se portioneaza.


Supa de pui cu taietei de casa

Ce poate fi mai bun decat o supa cu taietei de casa? Nu-i asa ca miroase ca la mama acasa? 
Aceasi provocare marca gustos.ro si Philips Multicooker, care are ca scop sa descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro, si cum la mama acasa se  gateste aceasta minunata supa cum se poate sa particip la concurs fara sa o regatesc.





Ingrediente
-1 pui (pieptul de pui nu l-am pus la supa)
-2 marcovi
- 1 radacina patrunjel/pastarnac
-1 felie mai groasa telina
-1 ou
-faina pentru taietei
-sare
-patrunjel verde
-marar verde optional

Mod de preparare
Intai de toate curatam bine puiul, il parlim daca este necesar , il spalam bine si dupa care il portionam. Eu la supa nu am folosit pieptul de pui, era suficienta carne pentru famila mea, dar daca vreti sa faceti mai multa supa puneti si pieptul. Se pune carnea si apa intr-o oala si se da la fiert, am folosit ~ 2,5 l apa. Cand da in clocot se spumeaza apoi adaugam si sare.


Intre timp pregatim si legumele, le curatam , spalam si le taiem dupa preferinta, in cazul meu rondele. 
Se pregatesc si taieteii astfel: intr-o farfurie se pune faina, ou si sare si se amesteca. Trebuie sa obtinem ul aluat cu o consitenta tare dar care sa poata fi intins. Intindem o foaie subtire apoi o portionam fasii. Eu intotdeauna las fasiile sa se usuce un pic apoi tai taieteii.




Cand carnea este pe jumatate gata se pun si legumele la fiert, iar cand legumele sunt facute se pun taieteii, care se lasa sa fiarba cateva min.~ 4 dar eu mereu ai gust. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel si marar tocat.


o portie aburinda pentru voi!



Pofta buna!

vineri, 4 octombrie 2013

Rulada de pui in crusta crocanta

O provocare, daca pot sa ai zic asa, marca gustos.ro si Philips Multicooker, sau mai bine zis  placerea de a gati retete ca la mama acasa . Astfel, descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro , printr-o reta simpla de rulada de pui cu sunculita si cacaval si cu o crusta de fulgi de porumb, iar daca vreti sa modernizati un pic reteta puteti inlocui fulgii cu chipsuri.








Ingrediente
-1 piept de pui
-4 felii sunculita taraneasca am folosit eu
-4 felii cascaval
-2 oua mari
-3 linguri faina
-100 gr chipsuri/fulgi porumb sau simplu pesmet
- oregano
-sare, piper
ulei pentru prajit


Mod de preparare
Mai intai de toate spalam pieptul de pui, il uscam cu un prospop de hartie si il dezosam daca e cazul, dupa care filetam pieptul. Eu am obtinut 4 fileuri , daca voi reusiti mai multe foarte bine :). Fiecare file se bate cu ciocanul de bucatarie, ca la snitele, iar pentru a nu rupe carnea puneti pe tocator o folie si deasupra pieptului alta folie, astfel obtineti niste fileuri frumoase. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare , piper apoi punem o felie de casacaval , una de sunculita si rulam sau mai bine zis impachepam. Separat batem oulele cu putina sare, piper si oregano.

Trecem rulourile prin faina dupa  care ou iar la final fulgii de porumb pisati dupa preferinta fie mai mare fie mai mic, si le prajim.

Asta e tot, pofta buna!

marți, 1 octombrie 2013

Prajitura frageda cu mere

Astazi prima zi a lunii octombrie, imi aduce aminte de cazari la camine, de prima zi de faculate, de soare, dar astazi ...mhh urata...ploua si e frig...ce ziceti de o prajitura cu mere sa ne lumineze fetele un pic, si o cana cu ceai ? O prajitura foarte buna,  usor de realizat si de sezon...






Ingrediente
600 g faina alba,
200 g unt ,
150 g zahar tos pentru foi,
1 ou,
1 plic praf de copt,
3 linguri de smantana,
2 kg mere,
zahar si scortisoara dupa gust,
un praf de sare

Mod de preparare

Cuartam merele de coaja la dam prin razatoarea mare sau robot si le calim intr-o tigaie cu putin unt si zahar pana cand se formeaza o pasta, nu uitati sa adaugati la urma si scortisoara si lasam sa se raceasca.
Pregatim blatul astfel: framantam un alaut din faina unt rece, zahar, ou , smantana si praf de copt, e genul de alat asemanator cu cel de tarte  fupa care impartim alatul in doua. Se indinde o foaie din prima parte de alaut se aseaza in tava punem merele si cea de a doua foaie.


 Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pentru 40 min la foc mediu, la mine treapta 3 -180 C.



Cand e rece se serveste.

Sursa reteta bucataras.ro

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog