joi, 2 aprilie 2015

naut cu garam masala( reteta de post)


Acesta reteta a fost dragoste la prima vedere:) si de atunci o tot fac. Pote fi consumata ca fel principal in timpul postului dar ca si garnitura la carne.
combinatia de arome fac ca acesta reteta sa aibe un gust bogat .
Condimentele le am de la mama lor de acasa:) eh am un frate care stie cat de mult apreciez eu aromele.
si sa va arat cateva poze cum arata un mini supermarket de cartier la ei:)) mai mult ce cateva rafturi plin de arome...si spuneti si mie ce sa aleg? Multumesc fatimiu de poze si incurcatura:))




deci voi ce ziceti ?



Ingrediente

-500 gr naut fiert
-1 ceapa mare
-4 catei de usturoi
-2 cm ghimbir
-1 lingurita  rasa turmenic
1-1/2 lingurita garam masala
-zeama de la jumatate de lamaie . 
-1/2 lingurita coriandru macinat
-3-4 linguri ulei
daca o facti in afara postului puteti pune si 1 lingura de unt
-150 ml suc de rosii
-200 ml apa in care a fiert nautul
-putin condiment picant adica dupa gust

mod de preparare

Nautul se pune peste noapte la inmuiat apoi la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere eu il pun la oala sub presiune asta dupa ce am schimbat un rand de apa. Il fierb 30 min si apoi il scurg de apa , nu inainte de a pastra putina pentru sos.
Ceapa si usturoiul il tai cubulete, ghimbitul se curata si de da prin razatoarea mica. 


Se incinge o tigaie, se pune ulei si apoi ceapa, usturoiul si ghimbirul, se inabuse la foc mic , se adauga si corinadru macinat. ca sa nu se arda ceapa puteti adauga ptina apa din care a fiert nautul. 



Cand este gata ceapa se pune nautul fiert , sucul de rosii si putina apa, lichidul trebuie sa fie cat nautul.
Se lasa sa fierba 5 min, apoi se adauga sare, garam masala, zeama de lamaie , sare  si condiment picant. Mai lasam sa deac cateva clocote si luam de pe foc.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog