articole

joi, 31 martie 2011

Rulada cu crema de ciocolata



Ingrediente
-4 oua
-4 linguri de zahar
-3 linguri faina
-2 linguri cu varf de nuca macinata
-1 lingura mac
-esenta vanilie
Crema
-150 gr ciocolata 55% cacao
-150 ml frisca lichida
-100 ml frisca batuta


Mod de preparare
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se dauga cate un pic de zahar, cand s-au intarit bine se pun galbenusurile cu un varf de sare se bate usor, apoi treptat faina, nuca si macul+esenta de vanile. Se toarna totul intr-o tava si se coace 20 min. Dupa ce s-a copt se scoate din tava pe un prosop umed si se ruleaza.
CREMA: se pune intr-un vas pe foc ciocolata cu 150 ml frisca si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.
Se pune crema peste blat se ruleaza se imbraca cu restul de crema si orneaza dupa preferina.

marți, 29 martie 2011

Smitele din soia cu cartofi crocanti la cuptor

DSC03714.JPG


DSC03715.JPG



Ingrediente

-1 panchet de soia pentru snitele
-sare, piper
- condiment picant
-oregano
-rozmarin
-busuioc
-pesmet
-2 linguri faina



Garnitura

-cartofi
- boia dulce
-piper, sare
-ulei masline
-rozmarin



Mod de preparare

Se pune la fiert in apa cu sare, codiment picant, oregano, rozmarin si busuioc bucatile de soia. Se fierb 30 min apou se pun la scurs.



DSC03710.JPG



Se face intr-o farfurie un amestec din pesmet si faina, piper, sare, oregano. 




DSC03711.JPG



Dupa ce s-a eliminat bine apa se trece soia prin faina si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti se scot pe un prosop de hartie.


DSC03713.JPG




Cartofii crocanti



Carofi curatati si spalati se taie pai se pun intr-un vas.Se face un amestec din asre, piper si rozmarin, boia apoi se pune peste cartofi se stropesc cu ulei se amesteca bine. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt apoi cartofi si se dau la cuptor pana cand se rumenesc.

sâmbătă, 26 martie 2011

Prajitura cu potocale 2... sau o tarta?

Greu de zis ce am facut am pornit sa fac o tarta dar in final a iesit o prajitura. Orice ar fi fost va zic ca a disparut:))




Ingrediente
Blat
2 cesti faina
-1 ceasca zahar
-2 oua
- 1 iaurt mic 
-50 ml ulei
- esenta vanilie
-coaja de la o portocala
-1 praf de copt


Crema
-500 ml lapte
-2 linguri faina
-1 lingura si jumate de amidon alimetar
-150 gr zahar
-esenta de vanilie
-3 galbenusuri ou


-2-3 portocale
-1 plic gelataina pentru tarte 


Mod de preparare
Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna  intr-o tavade tort si se coace 30 min.

Crema: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroase crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.



Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata dupa instructiuni.

marți, 22 martie 2011

Premii de la Mari, premii pentru voi

 




Am primit de la Mari aceste premii , ai multumesc ca s-a gandit la mine si ca imi viziteaza blogul, am sa ofer si eu aceste premii mai departe pentru blogeritele talentate.


si tuturor celor care imi viziteaza blogul. Va pup

miercuri, 9 martie 2011

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor

Reteta preluata de pr site-ul LaLena.ro  o reteta foarte buna. am adus mici modificari

Ingrediente
-2  bucati piept de pui
- 450 gr smantana
-4 catei de usturoi
-150 gr cascaval
-3 linguri parmigeano
-sare, piper
-oregano

Mod de preparare
Se dezoseaza pieptul de pui se spala se sterge cu un prosop de hartie se condimenteaza. Se unge o tava cu un pic de ulei se aseaza fileul de pui.

 Usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si parmezan ras, se toarna peste pipetul de pui, apoi se pune cascavalul ras.



Se da la cutor 45 min.

luni, 7 martie 2011

tort aniversar


De 8 Martie VA DORESC DRAGELE MELE  sa fiti atat de frumoase,deosebite ,fericite, alintate si inconjurate de cei dragi incat sa aveti zambetul pe buze pana la urmatoarea zi a femeii.


Toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni, primavara iubirii sa vainunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale. Va doresc un 8 Martie cat mai frumos. 





duminică, 6 martie 2011

Tort pescar, pentru tata

Saptamana aceasta a fost ziua tatalui meu , a implinit o frumoasa varsta care inca nu a atins cifra 50 asa ca este inca tinerel:)) nu cum zice el :)), si fiind un pasionat al pescuitului am incercat sa realizez un tort pe aceasta tema. Chair daca omuletul nu este foarte reusit, fiind si prima icercare, tortul a fost senzational.






am reusit sa fac poza la o sectiunea insa si asta nu foarte calitativa, a fost graba mare la mancat :))

vineri, 4 martie 2011

Prajitura cu portocale







Ingrediente
blat:
-100 gr unt
-150 gr zahar
-250 gr faina
-3 oua
50 ml lapte
-esenta porocala
-colorant rosu
-praf de copt
Crema:
300 gr smantana
-150 gr zahar
-1 plic gelatina
-zeama de la 2 porocale mari
-250 ml frisca
-3 porocale decor
Crema 2
-200 ml frisca
70 gr zahar
-50 gr cacao
-100 gr ciocolata

Mod de preparare
Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu
si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.
Crema
Se bate smantana cu zaharul se pune sucul de la portocale . Gelatine se hidrateaza se topeste apoi se combina cu smantana. Frisca se bate si se sombina cu smantana.
Crema 2
Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca se da la frigider sa se intareasca apoi se bate cu mixerul.
Peste blatul,( in tava,)  racit si insiropat cu suc de porocale se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste porocale.