articole

marți, 19 februarie 2013

vot pentru reteta anului bucataras.ro

Cu toate ca de fiecare an spun ca nu mai mai particip la concursuri bazate pe vot nu ma lasa inima de fiecare data:)))... asa ca si anul acesta m-am inscris la  concursul organizat de bucataras.ro la sectiunea fel principal...stiu ca votarea retetelor a inceput de pe 18.02 si se incheie pe 24.02, eu am fost un pic racita si nu am stat pe net sa va anunt, asa ca daca va place reteta mea "friptura de porc" si vreti sa o sustineti o puteti vota aici http://www.bucataras.ro/concurs/fel-principal-3/?bid=BP00335#BP00335  
 Se voteaza zilnic timp de o saptamana. Sper sa ma sustineti.Va multumesc.

vineri, 15 februarie 2013

Bezele

Cui nu ai plac bezelele?





Ingrediente
-3 albusuri
-200 gr zahar
-un varf de cutit sare
optional coloranati dar eu nu am folosit

Mod de preparare
Se bat bine albusurile pana cand se intaresc, cu un pic de sare, apoi se adauga in ploaie zaharul cate putin pana incorporam toata cantitatea si se topeste zaharul. Se pune compozitia in pos si se formeaza  bezele. Se incinge cuptorul la 110 C se pune tava la cuptor si se coc timp de 50 min, cuptorul nu trrebuie sa fie cu usa inchisa ci putin deschisa.


joi, 7 februarie 2013

pariziene cu gem

Aceasta reteta o gasiti pe mai multe bloguri si e foarte apreciata de toate fetele...se pot umple cu fondant de mere, budinca, gem, branza.



Ingrediente
-500 gr faina
-2 oua
-20 gr drojdie
-260 ml lapte
-80 gr zahar
-50 gr unt
-sare
-pentru uns: 1 galbesnus ou +2 linguri lapte

gem 

Mod de preparare
Pentru cei care au masina de paine totul e foarte simplu, se pune laptele, apoi ouale , zaharul, un varf de sare, untul topit, faina si drojdia. Se programaeaza pentru programul framantare si dospire si asteptati:).
Daca nu aveti masina de paine : se incalzeste laptele , se topeste untul, ouale se bat cu zahar , sare, peste faina cernuta se toarna laptele caldut, ouale, untul topit si drojdia dizolvata cu putina apa. Se framanta bine si se lasa sa creasca.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in parti egale  Intindem prima biluta in forma de dreptunghi , pe jumate din portiune punem gem pe partea cealanta taiem fasii.




Acoperim crema cu aluat apoi rulam fasiile. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se mai lasa 45 min sa creasca apoi se ung cu ou  batut cu late si se dau la cuptor 15 min la 200 C.