Un tort facut cu toata dragostea pentru nasa mea insa la care am uitat sa fac poze:)) noroc de nasa ca a pozat ea tortul.
o poza cu tortul inca in lucru...
a avut blat de la tort snikers si crema nuca de cocos
....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
▼
duminică, 15 decembrie 2013
vineri, 13 decembrie 2013
Tort de Sf. Nicolae
Reteta de blat am preluat-o de la Ramona's cake un blat foarte bun si ciocolatos la gust.
Ingrediente
blat
3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte
1 lingurita praf de copt
crema
300 frisca
250 ciocolata neagra
eu am dublat cantitatile pentru a obtine un tort mai inalt
Mod de preparare
Intr-un bol se pune cacao si se adauga apa clocotita se amesteca enegic apoi adaugam untul taiat bucati, amestecam pana cand se topeste apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 40 min sau pana cand faceti testul cu scobitoarea si ea iese curata. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul.
Crema. Se topete la bain mare ciocolata cu frisca apoi o dam la frigider peste noapte dupa care se bate cu mixerul bine.
Am decorat tortul cu ciocolata topita cu frisca si alune prajite nesarate date la robot.
Ingrediente
blat
3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte
1 lingurita praf de copt
crema
300 frisca
250 ciocolata neagra
eu am dublat cantitatile pentru a obtine un tort mai inalt
Mod de preparare
Intr-un bol se pune cacao si se adauga apa clocotita se amesteca enegic apoi adaugam untul taiat bucati, amestecam pana cand se topeste apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 40 min sau pana cand faceti testul cu scobitoarea si ea iese curata. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul.
Crema. Se topete la bain mare ciocolata cu frisca apoi o dam la frigider peste noapte dupa care se bate cu mixerul bine.
Am decorat tortul cu ciocolata topita cu frisca si alune prajite nesarate date la robot.
Pateuri cu mere in aluat de foietaj
Simplu de realizat si foarte bune.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
-4-5 mere
-scortisoara
-4 linguri zahar sau dupa gustul fiecaruia
-50 gr unt
- 1 gelbenus +1 lingura e lapte pentru uns
Mod de preparare
Inainte de toate scoateti aluatul din congelator si lasati-l sa se decongeleze. Cand e bun de intins atunci dti merele prin razatoarea mare, incingeti o tigaie pe foc dati la focul mic puneti untul merele si zaharul , amestecati si lasati pe foc pana cand scade zeama, atentie sa nu se arda! cand e gata luati de pe foc lasasti sa se raceasca putin puneti scortisoara. Intindeti foaie de foietaj cat mai dreptunghiular apoi puneti pe o latura in linie umplutura de mere, rotiti ca in poza, taiati si apoi iarasi taiti bucatele cat de mici sau de mari doriti.
Asezati-le in tava si ungetile pe fiecare cu un gelbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte apoi fuga la cuptor cu ele pana cand se rumenesc frumos.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
-4-5 mere
-scortisoara
-4 linguri zahar sau dupa gustul fiecaruia
-50 gr unt
- 1 gelbenus +1 lingura e lapte pentru uns
Mod de preparare
Inainte de toate scoateti aluatul din congelator si lasati-l sa se decongeleze. Cand e bun de intins atunci dti merele prin razatoarea mare, incingeti o tigaie pe foc dati la focul mic puneti untul merele si zaharul , amestecati si lasati pe foc pana cand scade zeama, atentie sa nu se arda! cand e gata luati de pe foc lasasti sa se raceasca putin puneti scortisoara. Intindeti foaie de foietaj cat mai dreptunghiular apoi puneti pe o latura in linie umplutura de mere, rotiti ca in poza, taiati si apoi iarasi taiti bucatele cat de mici sau de mari doriti.
Asezati-le in tava si ungetile pe fiecare cu un gelbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte apoi fuga la cuptor cu ele pana cand se rumenesc frumos.