articole

duminică, 15 decembrie 2013

tort tabla de rummy

Un tort facut cu toata dragostea pentru nasa mea insa la care am uitat sa fac poze:)) noroc de nasa ca a pozat ea tortul.

 o poza cu tortul inca in lucru...

a avut blat de la tort snikers si crema nuca de cocos

tort inima de Sf. Andrei

Un tort cu crema de ciocolata si lamaie, cu blat de cacao.






vineri, 13 decembrie 2013

Tort de Sf. Nicolae

Reteta de blat am preluat-o de la Ramona's cake un blat foarte bun si ciocolatos la gust.







Ingrediente
blat
3 oua
100gr unt
175gr faina
50gr cacao
300gr zahar
90 ml apa
60ml lapte
1 lingurita praf de copt

crema
300 frisca
250 ciocolata neagra

eu am dublat cantitatile pentru a obtine un tort mai inalt


Mod de preparare
Intr-un bol se pune cacao si se adauga apa clocotita se amesteca enegic apoi adaugam untul taiat bucati, amestecam pana cand se topeste apoi zaharul, laptele, ouale pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 40 min sau pana cand faceti testul cu scobitoarea si ea iese curata. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul.
Crema. Se topete la bain mare ciocolata cu frisca apoi o dam la frigider peste noapte dupa care se bate cu mixerul bine.
Am decorat tortul cu ciocolata topita cu frisca si alune prajite nesarate date la robot.

Pateuri cu mere in aluat de foietaj

Simplu  de realizat si foarte bune.





Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
-4-5 mere
-scortisoara
-4 linguri zahar sau dupa gustul fiecaruia
-50 gr unt
- 1 gelbenus +1 lingura e lapte pentru uns

Mod de preparare

Inainte de toate scoateti aluatul din congelator si lasati-l  sa se decongeleze. Cand e bun de intins atunci dti merele prin razatoarea mare, incingeti o tigaie pe foc dati la focul mic puneti untul merele si zaharul , amestecati si lasati pe foc pana cand scade zeama, atentie sa nu se arda! cand e gata luati de pe foc lasasti sa se raceasca putin puneti scortisoara. Intindeti foaie de foietaj cat mai dreptunghiular apoi puneti pe o latura in linie umplutura de mere, rotiti ca in poza, taiati si apoi iarasi taiti bucatele cat de mici sau de mari doriti.



Asezati-le in tava si ungetile pe fiecare cu un gelbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte apoi fuga la cuptor cu ele pana cand se rumenesc frumos.

miercuri, 27 noiembrie 2013

Rulada din piept de pui umpluta cu spanac / chicken roulade stuffed with spinach








 Ingrediente

- 1 piept de pui                                                                   1 chicken breast
-200 gr spanac                                                                      -200 Gr spinach
-100 gr branza burduf/ telemea                                                        100 Gr cheese skin / cheese
- 3 linguri parmezan                                                               3 tablespoons Parmesan
-ketchup( de casa am folosit eu, vezi reteta aici )                     ketchup (I used home ,  recipe here)
-piper, sare                                                                           pepper, salt
-2-3 catei de usturoi sau paf de usturoi                             2-3 Cloves of garlic 


Mod de preparare

De obicei cumpar un piept de pui cu os si il dezosez acasa iar cu oasele de la el fac o baza pentru supe. Din carnea de piept obtin patru file pe care le bat cu ciocanul de bucatarie intre doua folii pentru a obtine felii frumoase si egale. Intr-o tigaie incinsa pun putin ulei  si adaug catetii de sturoi feliati , ai "ametesc" putin si pun spanacul congelat si dau la foc mic sa se decongeleze spanacul, amestecand, dupa care adaug telemea si iau de pe foc. Las umplutura sa se taceasca putin  si adaug si parmezanul, piper si sare daca e nevoie. Condimentez de asemenea si carnrea si adaug umplutura, rulez bine si le pun in folie de aluminiu sau pergament si strang bine capetele.


 Asez aceste bunatati intr-o tava si dau totul la cuptor pentru 35 min.
Am servit alaturi de cartofi natur si ketchup de casa. O bunatate!

marți, 19 noiembrie 2013

Piept de pui la cuptor gratinat















Ingrediente


1 piept de pui
1 rosie mare
1/2 lingurita piper
1 lingurita oregano
1 kg cartofi - 3 felii mari sacaval
300 gr smantana - 2 oua
2 linguri marar si patrunjel - 2 linguri ulei de 
masline
sare - 






Mod de preparare













Pieptul de pui se taie in doua apoi iarasi in doua se condimenteaza cu sare piper si oregano. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii dupa care se pun la fiert in apa cu sare sau cum am facut eu le-am pus la fiert in oala cu abur pentru 25 min.condimentati cu sare, piper si oregano. Smantana se amesteca cu ouale si un pic de condimente. Dupa ce sunt gata cartofii se aseaza intr-un vas yena care a fost uns cu ulei in prealabil.se toarne peste cartofi jumate din cantitatea de smantana, peste punem pipetul de pui apoi verdeata rosile taiate feliii, cacavalul si restul de smantana. Se da la cuptor pentru 35 -40 min.




joi, 14 noiembrie 2013

Placinat cu spanac si telemea/ spinach and feta pie

Dupa cum stiti sunt fana spanac si cum am incercat o reteta foarte buna de placinta cu spanac si telemea nu se putea sa nu o impart si cu voi.
Poftiti la placinte :d

Ingredinete
-1 kg spanac, eu am folosit congelat
-500 gr telemea
-5 oua
- 2 linguri smantana
-piper
-1 ceapa mica optional
-1 pachet foi de placinte
ulei/unt

Mod de preparare

Daca nu va place ceapa puteti sari peste etapa aceasta, am taiat ceapa marunt si am sotat-o in putin ulei de masline dupa care am adaugat spanacul congelat am dat focul la minim si asteptam sa se topeasca spanacul amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc se condimenteaza si se lasa sa se raceasca atat cat sa nu fierbem ouale cand le adaugam :) punem si telemeaua rasa si smantana .
Impartim foile de placinta in trei, asezam cate  o foaie si o ungem cu ulei sau unt topit, pana cand terminam prima parte , punem jumate din compozitia de spanac, iarasi foi , spanac si terminam cu foi.  Se da totul la cuptor pana cand se rumeneste frumos pentru ~ 45 min.

Pofta buna!


Placinta cu dovlecei si telemea- reteta greceasca/ zucchini and feta pie


O minunatie de placinta inspirata de pe blogul Laura Laurentiu Retete ca la mama acasa
Multumesc pentru retetele minunate.




Pentru o asa bunatate aveti nevoie de:

Ingrediente
1 pachet foi de placinta
-200 gr unt
2 kg dovlecei
500 gr feta eu am folosit telemea
3 oua mari
jumate de ceapa in reteta Laurei se pune 3 fire ceapa verde, eu nu am gasit
2 linguri ulei
verdeata tocata
piper

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190 C. Dovleceii se dau prin  razatoare si se pun la scurs, ceapa se taie marunt, branza se da prin razatoare. Se incinge ulei in tigaie si sepune ceapa, se caleste putin apoi se adauga dovlecei si se lasa 4 min. dupa care se pune amestecul intr-un vas si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam brinza, oaule, piper si verdeata(sare nu am pus ca era suficient de sarata telemeaua), se amesteca bine compozitia.






Ungem o tava cu unt si asezam o foaie apoi iarasi unt, foaie si toat asa jumate de pachet de foi de placinta dupa care se pune umplutura si restul de foi procedand la fel. Untul trebuie sa fie topit :)















 Se portioneaza dupa bunul plac si se da la cuptor la foc mediu pana cand placinta e frumos rumenita, inainte de a o scoate din cuptor cu ~ 10-15 min. am uns placinta cu putin lapte.


Pofta buna!

duminică, 27 octombrie 2013

Tort cu crema MILCH SCHNITTE ( felie de lapte)

Un tort simplu de realizat insa extrem de gustos











Ingrediente
blat pandispan
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
- 1 praf copt
-1 zah. vanilat

crema
-300 ml lapte condensat
- 200 ml frisca
-1 plic gelatina
- 2 linguri miere

Mod de preparare
bla, reteta aicithttp://luminitanaty.blogspot.ro/2010/01/tort-cu-doua-creme.html

crema: se amesteca gelatina cu 100 ml apa si se lasa la hidratat, apoi se topeste pe baie de abur, se toarna peste laptele condensat , iar acesta se amesteca cu frisca batuta bine.

Blatul de tort se feliaza in 3 se umple fiecare blat cu o cantitate egala de crema(blatul se aseaza in forma in care a fost copt tortul)si se da la rece pentr cel putin 2 ore.


Se orneaza dupa preferinta.