articole

vineri, 7 martie 2014

Chec cu ciocolata

Pot sa va spun din toata inima ca am facut cel mai bun chec de pana acum si cel mai simplu de realizat iar aceast lucru trebuie sa ai multumesc blogului www.dulciurifeldefel.ro. Miha dupa cum ti-am spus m-am indragostit de acest chec. L-am realizat acum exact o luna insa abea astazi am reusit sa postez reteta. Nu va mai spun ca am retete care asteapta a fi postate de la Craciun:)) 
 Pentru realizarea acestei minunatii aveti nevoie de:








2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata a folisit Miha , eu am pus gem de mere insa nu era foarte gros

pentru glazura
100 gr ciocolata alba
-50 gr unt
-50 ml lapte

Mod de preparare

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleeiul, laptele si esenta. Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.

Turnam compozita intr-o tava si dam la cuptorul incins in prealabil la treapta 3 in caazul meu pentr 30 -35 min. 
Dupa ce s-a racit se toarna glazura: am topit ciocolata apoi am adaugat laptele si untul.

tarta cu ciuperci

Dupa cum stiti deja ador tartele , sper ca si voua sa va placa aceasta reteta de tarta cu o umplutura extrem de simpla insa foarte delicioasa.




Ingrediente
aluat
125g unt rece                                                                          125g cold butter 
225g faina                                                                                 225g flour 
1 lingura apa                                                                             1 tablespoon water


Umplutura
-400 gr ciuperci
-1 legatura marar
-2 oua mici
-200 gr samantana
-sare, piper
-2 catei de usturoi pisati
-ulei pentru prajit ciupercile
-3 felii de cascaval

Mod de preparare

Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 10 min.

Ciupercile se taie felii si se soteaza in putin ulei cand sunt gata se adauga usturoiul, sarea si pieprul se ia de pe foc , iar la final adaugam si mararul tocat marunt. Intr-un bol amestecam ouale su smantana si putina sare dupa careadaugam ciupercile se taorna compzitia in tava se adauga bucati de cascaval si se da iarasi la cuptor pentru 20 min. 



Pofta buna!