articole

marți, 31 mai 2016

Tort cu blat negresa, crema caramel si crema cu smantana

Pentru ziua sotului am facut un tort pe placul nostru, cu ciocolata caramel si crema mega buna de smantana. NU ma credeti ?...cred...nu am o  felie pentru voi dar vin cu reteta.  :)



blat:
6 oua
100 gr migdale
-6 lingurti zahar
- linguri faina


Crema caramel:
-1 cutie lapte condensat
-250 ml frisca

Crema smantana:
-400 gr smantana 30% ( smantana fermentata)
200 ml frisca
-150 gr zahar
-100 gr cirese
-100 gr zahar
-100 ml apa

Sirop caramel
-200 gr zahar
200 ml apa

Mod de preparare

Balt
SE separa albusul de galbenus, se mixeaza bine se adauga cate putin zahar, apoi galbenusurile pe rand, faina si la final migdalele rasnite grosier.
SE coace la 180 C timp de 45 min

Crema caramel:
Se pune laptele condensat intr-o cratita cu fund dublu se lasa sa fiarma ~20 min pana se face un caramel frumos. SE amesteca destul de des! Se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate bine se toarna caramelul. Daca s-a intarit foarte tare se topeste la bainmare.

Crema smantana:
Se scot samburii de la cirese, se pun intr-o cratita zaharul apa si ciresele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.
Se bate frisca se pune smantana, zaharul, se amesteca.

Blatul se taie in trei. Se insiropeaza se pune crema caramel, blat, sitop, crema cu smantana, blat.

La decor am folosit ciocolata, si fructe!





vineri, 27 mai 2016

American cookies

Pentru ca nu mai facusem de ceva timp fursecuri in casa, pentru ca al mei copil iubeste fursecurile si pentru ca imi doream o reteta extrem de simpla, buna si rapida am dat o cautare pe net am gasit ceva pe gustul meu pe www.bettycrocer.com am zis sa va impartasesc si voua reteta.

Am folosit si eu masurarea cup  data viitoare o sa cantareasc pentru cei care nu au masura respectiva.




-1 Cup unt 
-1 1/4 cup zahar
-1/4cup zahar brun
-2 linguri cacao,
-1 praf copt, sare,
-4 cup faina,
-3 oua,
-2 plic zahar vanilat, 
-1 cup bobite ciocolata. 
Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul dupa care se adauga ouale se amesteca . Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua dupa care se incorporeaza in unt. La final se pun bobite de ciocolata. 
Se incinge cuptorul la treapta 4 . 
Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare cu o distanta suficienta intre ele. Se coc 12 min.

tips: nu faceti ca mine :) puneti bobitele la final de tot inainte de a forma biscuitii, nu amestecati prea multt compozitia, riscati sa sa topeasca:D

Tort cu crema de iaurt si blat ciocolatos

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta iar ca sa ma revansez am revenit cu o reteta extrem de simpla numai buna de savurat intr-o dupamiaza linistita sau in week-end.

Ingredientele  pentru blat tort le puteti recunoaste si regasi in reteta de chec cu ciocolata




2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata capsuni


Crema de iaurt  cu fructe
-400 ml iaurt 3,5 % 
-200 ml frisca
-1 conserva ananas
-2 kiwi
-200 gr zahar
-1  1/2 plic gelatina
-150 ml suc ananas( il folosim cel de la compotul de ananas pentru hidratat gelatina)

Glazura de ciocolata
-150 gr ciocolata
-100 ml lapte
-20 gr zahar
-20 gr unt

Mod de preparare
BLAT:
Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele si esenta. Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata. Intr-o tava de tort cu diametrul 22cm turnam compozitia si o coacem 50 min la 180 C. 

CREMA: 

Se pune la hidratat gelatina cu suc din conserva de ananas. iaurtul se amesteca cu zaharul si se da deoaprte, frisca se bate bine, iar ananasul se taie felii mici la fel si kiwi. Se topeste pe baie de abur gelatina se incoropreaza cate o lingura de iaurt in gelatina pana cand aducem la temperatura egala cu cea a iaurtului apoi o incoproram in iaurt, se adauga si frisca se amesteca pana la omogenizare .

Blatul de tort racit se taie in trei foi egale. Peste primul blat se pune o cantitate egala de fructe jumate din cantitatea de crema de iaurt, al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Se da la frigider pentr 2 ore sau pana cand se prinde crema bine.

Glazura:  
ciocolata se rupe bucati mici se toarna laptele peste, zaharul si untul si se pune la foc mic pentru omogenizare. Se amesteca, iar cand s-a topit se da deoparte sa se raceasca. 

SE toarna glazura peste tort se orneaza cu fructe sau pur si simplu il serviti:D
Pofta buna!