articole

joi, 16 iunie 2016

Salata italiana cu orez

A devenit salata mea favorita si se poate face in N feluri..nu stiu cat de italiana ar fi atunci insa ideea este ca puteti pune legume, porumb si vredeata chair, crenvusti sau fara , ai puteti inlocui cu pieptde pui de ce nu si aveti o salatica consitenta, colorata si delicioasa.



Varianta mea

- 200 gr orez fiert al dente
-4 crenvusti
- 100 gr masline feliate
-2 lingurite capere
-1 rosie mare
-1 castravete 
- 1 borcanel mix ciuperci
- 1 ardei gras
- sare
ulei de masline\

Mod de preparare

Rosia se taie cubulete mici si se pune intr-o sita la scurs. Castravetii, ardeiul gras se taie si el cubulete.
Se punte intr-un bol, orezul, legumele, crenvustii taiati tondele, maslinele, caperele se condimenteaza si se stropeste cu ulei. Se amesteca si se serveste.

Nimic mai simplu :) Pofta buna!

luni, 6 iunie 2016

Pui cu naut si dovlecei( cu arome indiene)

De ceva timp mi-am propus sa gatesc naut insa nu am gasit reteta potrivita si nici timpul necesar pentru a gati ceva diferit.  
Cum  pietele sunt invadate de bunatati de sezon  am zis sa incerc sa combin nautul cu ceva legumei , putintica carnita de  pui de tara si ceva arome indienene.
Ador condimentele lor si cand gatesc cu ele nu ma ghidez dupa o reteta anume ci dupa papilele mele si bunul plac, astfel si aceasta reteta.
CE a iesit? O bunatate de mancare.



Ingrediente
-1 piept de pui (de tara am avut eu )
-300 gr naut
-2 dovlecei
1 ceapa
-1 morcov
-1 lingura bulion
-1 rosie mare
-1 lingurita marar tocat( optional)
- 4 catei de usturoi
-sare si piper
-garam masala
-GHimbir pudra
-turmenic
-putin coriandru prosoapat rasnit

Mod de preparare

Nautul se pune la umflat peste noapte, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Eu l-am fiert la oala sub presiune ~40min.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se rumesneste carnea pe toate partile. se aduga ceapa taiata marunt , morcovul felii , se caleste putin dupa care punem apa cat nivelul carnii. Fiind de tara o sa fiarba cel putin 1 ora si va scade suficienta apa. Daca e carne din comer puneti 200 ml apa . Lasati sa fiarba. Dovleceii se taie felii. Cand este carnea gata, punem doveleii ai lasam sa fiarba 3 min apoi adaugam nautul, bulionul si rosia taiata cuburi mici. NU UITATI SI DE CONDIMENTE. Eu nu masor condimentele le pun dupa gust. Asa ca, gustati si mai puneti comdiment atat cat considerati necesar. (de obicei 1 lingurita rasa  garam masala e suficient). La final adaugati ustuloi si marar daca doriti.

Pofta buna!