articole

vineri, 29 iulie 2016

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rorii, mozzarela sau cum vreti voi sa le numiti, gatite la cuptor sunt un adevarat deliciu al verii. Pot fi servita ca si garnitura sau fel de baza la cina sau pranz. Cu trei ingrediente principale aveti in farfurie un festin culinar si daca raman sunt extraordinar de bune si reci.
Pentru aacest preparat aveti nevoie de:

-5 vinete( puteti pune mai multe sau mai putine in functie de familia dvs.)
-7 rosii
-100 gr mozzarella
-100 ml suc de rosii sau: 
-2 rosii
- 2 frunzulte de busuioc, un varf de sare
- 3-4 catei de usturoi( optional)
-patrunjel verde pentru servit(optional)
-sare si piper
-oregano/busuioc

Mod de preparare

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale. Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii  intre fiecare felie de vanata( vedeti poza), se stropes cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper , oregano/busuioc.

Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min. Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt . Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos. Inaite de servire se pune verdeata tocata marunt.


Pofta buna!