articole

luni, 29 august 2016

Piept de pui cu reductie de otet balsamic

Este genul de reteta care poate fi pregatit in timp scurt, garnitura o puteti face cu o zi inainte dupa reteta aceasta iar pentru a va scuti timpul de stat la cratita puteti cumpara si reductia de otet balsamic gata preparata. Ei ce poate fi mai simplu de atat. 
Cum pentru garnitura lucrurile sunt mai de durata la piept e foarte simplu si puteti folosi ce condimente doriti voi. eu a folosit:


-1 piept de pui
- sare si piper
- rozmarin 
-foarte putin oregano
-50 ml  vin alb
-ulei cat sa ungem putin tigaia

Reductie de otet balsamic
 SE pune la fiert otetul baslamic la foc mare cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa sa fiarba pana cand se ingrose. NU uitati sa amestecati in el.

Se incinge o tigaie cu putin ulei se pune pieptul de pui taiai in doua condimentat in prealabil si se prajeste le foc mic spre mediu sub capac.

la inceput o sa lasa apa apoi va scadea treptat formand un caramel. Inainte de a fi gata se toatna vinul se lasa sa se evapore.

Nimic mai simplu si voi sigur il gatiti la fel , am zis doar sa va vin in ajutor la cum puteti servi tarta de mai sus .

Pofta mare!

joi, 25 august 2016

Tarta cu dovleci si brocoli cu arome indiene

Ador aromele indiene recunosc ca nu le-am folosit in tarte dar niciodata nu e prea tarziu sa incerci noi combinatii, astfel si acesta tarta, rezultata cu ce aveam prin frigider, ceva arome mai diferite si un rezultat delicios. Va invit cu drag sa testati reteta. Se poate servi ca atare, ca aperifiv sau ca si garnitura putin mai diferita de ce nu?


Ingrediente

-1 buchet de brocoli
-1 dovlecei
-1 ardei capia pentru ceva culaore
--200 gr cascaval
-1/2 lingurita turmenic
-2 prize de chimen indian
- 2 prize de
-2 oua
-100 lapte
-1/2 lingurita praf de copt
-faina cat sa iasa un aluat putin mai gros decat la clatite
-10 ml ulei
-sare si piper

Mod de preparare

Se incinge putin ulei intr-o tigaie  wok se aduga dovlcecei taiati felii si sotati se dauga condimentele indine, se prajesc cat sa nu aibe apa, adica foarte putin .
Separat se pune apa si sare la fiert cand da in clocot se adauga buchetele de brocoli se lasa sa fiarba 3-4 min apoi se scot din apa . Se taie bucati mai mici daca e necesar. se adauga iarasi arome peste brocoli si se amesteca usor.
Intr-o tava de cupror cu hartie de copt se aseaza ardeii kapia taiati felii dovlceii si brocoli, deasupra punem cubulete de cascaval .

Intr-un vas batem cele 2 oua si sare apoi adaugam laptele si uleiul, iar la final faina, cate putin casa obtinenti un aluat putin mai gros decat la clatite, nu uitati si de praful de copt!

Se toarna aluatup peste legume, se amesteca usor in tava se pun cateva felii  de casacaval deasupra si se da la cuprorul incins in prealabil la 180C pentru 35-40 min.


 Se lasa sa se raceasca inainte de servire.

Pofta buna!