articole

duminică, 29 ianuarie 2017

ciorba cu gulie

Gulia este o leguma intre ridiche si varza, dupa mine are un gust aproape identic cu varza ), cu un continut bodat in vitamina C si potasiu.


Bun...si acum sa lasam la o parte datele informative si sa revin la delicioasa si sanatoasa ciorba. Daca imi urmatiti blogul cu siguranta ati vazut o reteta asemanatoare cu aceasta, daca nu o rescriu in aceata varianata.

Pentru ciorba aveti nevoie de :

-1 gulie
-1 sfecla
-1 morcov
-3 cartofi mici
-1 radacina pastarnac
-parunjel si leustean
-1 ceapa
-bors
sare
-3 linguri ulei de masline


Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se dau prin razatoarea marare, doar cartofii se taie cuburi. Se incinde uleiul intr-o cratita si se pune legumele. Se soteaza cat sa se inmoaie apoi se adauga apa. Se lasa sa fiarba iar cand sunt gata se adauga borsul dat in clocot separat . Se lasa sa dea cateva clogote si apoi se ia de pe foc. Se adauga zarzavatul tocat marunt.


Se poate servi cu smantana deasupra.


Pofta buna!

marți, 10 ianuarie 2017

Cake pops cu mascarpone

Dragii mei va urez sa aveti un an nou plic cu bucurii, realizari si lucruri minunate sa vi se intample.
Cum ati petrecut noapte dintre ani? Eu recunosc anul acesta nu am stat acasa asa ca am gatit dar foarte" putin" ceva salate,  o salata subasalata-boeuf, o salat cu fructe de mare( o sa postez si reteta), inele de calamari pane, carnati , muschiulet de porc cu mustar  la desert am avut un  tort cu visine si mascarpone si in premiera pentru mine cake pops.

Ce pot sa spun despre cake pops? un deliciu simplu de realizat, bun la reciclat briose de o zi si crema ramasa de la tort, putina dar la subiect. Deci in concluzie, daca vreti sa faceti ceva dulce si aveti ramase niste briose sau blat de tort si putina crema nu le aruncati, puteti sa obtineti un desert minunat si delicios.


Ingrediente
- 6 briose in cazul meu reteta o gasiti aici 
- crema cu mascarpone 100 gr ramase de la tort reteta crema:
-100 gr mascarpone
-100gr smantana pentru frisca
-50 gr zahar pudra
- vanilie
-200 gr ciocolata
-50 gr unt
-1 lingutia ulei
-2linguri lapte

Mod de preparare

Se pun in blender briosele si se mixeaza, apoi se adauga 3 linguri de crema, se amesteca, daca compozitia e legata si puteti modela niste bilute e ok daca nu mai puneti putina crema. Ideea este sa fie legata compozitia si sa nu se sfarame. Se modeleaza bilute de marimi egale si se dau la frigider sau congelator pana topim ciocolata.

Intr-o craticioara punem la topit ciocolata bucati cu untul, uneliul si laptele. daca consitenta e prea vascoasa puteti aduga inca putin unt si lapte, dar nu exagerati!

Se scot din congelator bilutele se trec prin ciocolata si se pun pe o hartie de copt. In aest moment va puteti juca cu imaginatia, le puteti orna cu flori din zahar, cu bilute colorate sau lasa asa simple.

Bucurativa de un dulce si viata!\

Pofta buna!