articole

marți, 14 noiembrie 2017

Kaizer de casa

De cand cu poftele astea, am inceput sa fac tot felul de retete care mai inainte nici nu ma incumetam sa le testez, dar asa am prins mai mult curaj sau  nu stiu ce sa zic, dar tind sa cred ca am devenit o fana a mezelurilor de casa. Este a doua transa in 2 saptamani , nu il termin bine pe primul ca hop iar fac kaizer. Ce sa faci asa cand este bun :D
Ca sa va "molipsesc" si pe voi cu o asa bunatate va dau reteta mea de kaizer de casa testata si care tine foarte bine 1 saptamana in frigider( poate si mai mult, dar la noi s-a mancat:))




Ingrediente


Burta de porc 1 kg și un pic a avut

1 litru apa
1 lingura sare grunjoasa
2-3foi dafin
1 lingurita boabe muștar
1 lingurita. Boabe coriandru

Carnea se taie bucăți potrivite și se pune în saramura cu condimente. Se lasă de la 2 zile la 7 în saramura dar cu condiția sa o schimbați la 2 zile. Sincer eu o țin 2 zile și iese foarte buna.

După cele doua zile o scot din saramura și pe pun la fiert în vin jumate litru vin jumate litru apa +2 foi dafin boabe coriandru ceva cimbru. O fierb 30 min.

Cat fierbe fac un amestec de condimente
2 căpățâni de usturoi (mari)zdrobite cu putina sare
-boia iute
-piper
-cimbru
Coriandru măcinat
Chili
Și puțin rozmarin 

Condimentele nu le-am masurat a doua tura am facut-o mai picanta sa merga bine alaturi de un pahar de vin rosu si ceva ceapa :)), asa ca eu zic sa puneti condimentele dupa instinct nu dupa gramaje.
 După cele 30 mine de fiert scot carnea și o ung cu aceste condimente. O pun în hârtie de copt fiecare bucata o împachetez o leg cu sfoara și încă 15-20 min. La cuptor la 160 C 
. O las sa se răcească si apoi o pun la frigider iar rezultatul...nu mai zic, iar daca tot se apropie sarbatorile e un preparat aperitiv numai bun de pus pe masa de sarbatoare :P

Pofta buna!