articole

duminică, 10 mai 2009

tort diplomat.........daca esti in lipsa de idei ....si nu stii ce sa faci ...ai aici o reteta


Tort diplomat


Ingrediente
blat:
un pachet piscoturi crema:
5 oua
300 gr zahar
250 ml lapte
50 gr gelatina
500 gr frisca
2 portocale
2 kiwi
1 compot ananas


Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la racit.
Portocalele , kiwi-ul si ananasul se taie bucatele mici. Cand s-a racit crema se adauga mai mult de jumatate din cantitatea sa ( frisca a fost batuta ) si incorporam si fructele. Tava se "tapeteaza" cu piscoturi, apoi se pune toata cantitatea de crema si se acopera toata suprafata cu piscoturi. Se da la rece timp de 4 ore. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu