Aluat:
500 gr faina
2 oua
200 ml apa rece
Umplutura:
500 gr carne tocata, fie porc, vita si pui sau amestec
1 ou
2 cepe
sare, piper
Mod de preparare:
Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min.
Umplutura: se amesteca toate componentele de mai sus (ceapa sa fie fin tocata).
Dupa ce s-a odihnit aluatul impartim in 4 si intindem foi subtiri. Acasa am o ustenila speciala care da forma pilimenelor, insa daca nu aveti se poate face la fel de bine forma cu un pahar sau taind patratele . Se pune carne pe mijloc si se lipeste. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun pilimenile si se lasa sa fiarba 15min. de preferinta sa gustati una.
Ca sos, se manaca fie cu smantana fie cu unt sau simplu cu otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu