Ingrediente
blat:
-4 oua
-1 pahat de zahar
-1 pahar faina
crema:
-40 gr gelatina
-1 pahar lapte
-300 gr unt
-10 oua
-2 pahare zahar
-1 lingura faina
-40 gr gelatina
-1 pahar lapte
-300 gr unt
-10 oua
-2 pahare zahar
-1 lingura faina
glazura:
-5 linguri cacao
-3 linguri lapte
-1/2 pahar zahar
-5 linguri cacao
-3 linguri lapte
-1/2 pahar zahar
-50 gr ulei
Mod de preparare
blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.
Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. Se da la rece.blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.
Tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:
toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.
toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.
Arata de nota 10 cu felicitari,te-am votat,pentru ca o meriti.Succes !!!
RăspundețiȘtergerehttp://dicarmencitta1957-dulceamar.blogspot.com/
eu sunt dulce amar