articole

vineri, 21 august 2009

tort"Lapte de pasare"


Ingrediente
blat:

-4 oua
-1 pahat de zahar
-1 pahar faina

crema:
-40 gr gelatina
-1 pahar lapte
-300 gr unt
-10 oua
-2 pahare zahar
-1 lingura faina
glazura:
-5 linguri cacao
-3 linguri lapte
-1/2 pahar zahar
-50 gr ulei

Mod de preparare
blat
: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.
Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. Se da la rece.
Tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:
toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Un comentariu:

  1. Arata de nota 10 cu felicitari,te-am votat,pentru ca o meriti.Succes !!!
    http://dicarmencitta1957-dulceamar.blogspot.com/
    eu sunt dulce amar

    RăspundețiȘtergere