articole

marți, 29 septembrie 2009

file de pangasius cu sos remoulade

....este o reteta foarte usoara si probabil multi ati si incercat-o acasa, daca nu mericata facuta ...

Ingrediente
-2 file pangasius
-3 oua
-4 linguri faina
-50 ml lapte
-sare, piper


pentru sos:
-maioneza (2 oua crude+ 2 fierte+1 lingurita mustar+200 ml ulei+ zeama de la 1/2 lamaie)
-300 gr samntana
-6 castaveti acri sau in otet
-piper
-2 oua
-zeama de la 1 lamie
-1 lagatura marar(eu am folosit si un pic de patrujel)


Garnitura: cartofi nature


Mod de preparare
Fileul de pangasius se condimenteaza; oaule le frecam cu un pic de sare si piper (optional si delicat) apoi adaugam 3 linguri cu varf de faina si laptele. Intr-o tigaie adugam ulei suficient sa se prajeacsa fileul silasam sa se incinga. Trecem prin faina fileul apoi prin compozitia de ou si lasam sa se prajeasca pe ambele parti pana ce prind o culoare aurie, se scot pe servetele de bucatarie sa absoarba uleiul.
Sosul: Castravetii se dau prin razatoarea mica ouale se fierb si se toaca marunt; se amesteca maioneza cu smantana, ouale si catravetii adugam zeama de la lamaie si mararul tocat marunt, condimentam si amestecam . Se lasa la rece 1 h.
Fileul de pangasius se poate servi cu garnitura de cartofi nature si sos remoulade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu