articole

miercuri, 6 ianuarie 2010

Prajitura cu nuca de cocos


Ingrediente:
-125 gr unt
-150 gr zahar
-2 oua
-200 gr faina
-2 linguri cacao
-3 linguri lapte
-praf de copt
Crema
-300 ml lapte
-3 linguri gris
- 80 gr unt sau margaina rama
- 200 gr za har
-100 gr nuca de cocos
-vanilie
Glazura
-200 ml frisca
-2 linguri cacao
-100 gr ciocolata

Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min.
Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase, se adauga untl , zaharul si se lasa sa se ingoase crema. cand e gata se adauga cocos si vanilia. Se intode crema peste blat. Glazura: se bata frisca cand e tare se adauga cacaoa dupa care se pune peste crema. Ciocolata se pune la topit pe baie de abur cand e topita se pune intr-o punga si se orneaza prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu