articole

vineri, 28 mai 2010

tort magic










Este un tort preluat de pe
http://www.bucataras.ro/ executat de bitza si ea la randul ei la preluat de la by gabriela cara un tort deosebit cu mici modificari facute de mine.

Ingrediente
blat

-4 0ua
-250 gr zahar
-100 gr faina
-100 gr amidon
-2 linguri nuca de cocos
-esenta de lamaie


-coaja de la 1 lamaie

-2lingurita praf de copt

Crema Ganache
-200 gr ciocolata alba
-300 ml frisca
-100gr alune de padure
-3 gr gelatina

Crema iaurt
-300 gr iaurt
-80 gr zahar
-suc de la o lamaie
-150 ml frisca
-1 plic gelatina(10g)
-100g biscuiti glazurati cu ciocolata

Decor:- fugi nuca de cocos
-150 ml frisca
-coji de portocale

Jeleu
-200 ml suc natural de portocale
-2 linguri zahar
-10 gr gelatina


TOTAL portocale 1 kg



Mod de preparare


Blat:


Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor incins in prealabil la 180 C timp de 25 min.

Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca, dupa care se taie blatul in 3.


Crema Ganache:

Ciocolata si 150 ml frisca se pune la topit.dupa care se ia de pe foc.Gelatina se pune la imuiat cu un pic de apatimp de 10 min. Dupa care se aduga peste ciocolata calduta.Cand compozita sa racit se adauga frisca ramasa batuta si alunele.Se amesteca crema obtinuta.Blatul de tort se insiropeaza cu soc de portocale natural.Apoi se pune crema obtinuta si cel de al 2-lea blat si se insiropeaza si el dupa care se da la figider pana la preaparearea celei de a doua creme.


Crema de iaurt

Iaurtul se maesteca cu zaharul, si zeama de la1/2 lamai. Gelatina se dizolva cu apa, pe foc mic apoi se aduga cremei de iaurt, se ia cate o lingura din crema de iaurt si se pune peste gelatina pana ce o aducem la temperatura constanta dupa care se pune peste tot iartul.Se pune la frigider 30 min. Biscuitii se rup bucati si dupa ce au trecut min se adauga leste iaurt la fel si frisca batuta. Se anesteca usor si se pune crema obtinuta peste al doilea blat. Se aseaza si cel din urma blat se insiropeaza si se da la frigider 2 ore.


Jeleu de portocale

Sucul de portocale se incalzeste(200 ml suc de portocale =3 portocale potrivite)cu zaharul si gelatina hidratata cu suc de portocale. blatul de deasupra a tortului se inbraca intr-un start subtire de frisca dupa care se toarna gelatina racita(atunci cand prinde o arecare consitenta)si se da 20 min la rece. Cand s-a prins bine gelatina se imbraca si laturile tortului cu frisca si apoi cu fulgi de nuca de cocos.

2 comentarii: