articole

joi, 30 septembrie 2010

Pachetele cu urda


cu urda si marar



cu urda dulce








Ingrediente
aluat dospit:
-400 gr faina
-1 cub dridie
-1lingurita sare
- 1 lingurita zahar
-250 ml apa calduta
2 linguri ulei

Umplutura 1:
-~350gr urda
- 1-2 oua
-100 gr zahar
-1 plic zahar vanilat

Umplutura 2:
-~300 gr urda
-1 ou sau 2 oua mai mici
-marar
-sare, piper
- susan

pt uns: 1 ou si 25 ml lapte

Mod de prepararare
Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.
Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.
Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou.
Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile.
Se aseaza in tava se" turtesc" un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele)
Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu