articole

duminică, 26 septembrie 2010

Tort aniversar cu doau creme




Un tort cu o combinatie de creme de la prajitura de lamaie si krem a la krem, iar rezultatul ....ghiciti voi:), pentru o ocazie specila...LA MULTI ANI!




Ingrediente

blat:
- 7 oua
- 80 gr faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de copt
-180 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
Crema de lamaie
- 3 galbenusuri
- 300 ml lapte
- 2 linguri amidon alimentar
- 150 g zahar
- esenta de lamaie
- zahar vanilat
-100 ml frisca
Crema de ciocolata
- 250ml frisca
- 150 ml lapte
- 1 plic creme ole ciocolata
- fulgi de ciocolata
Decor: pasta de lapte praf si pasta de zahar
Mod de preparare
BLAT: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema de lamaie: Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul dupa care laptele cate putin. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroase crema. Se da sa se raceasca se aduaga esenta de lamaie sau zeama de la o lamaie. Cand e rece se pune frisca batuta si se amesteca usor.
Crema de ciocolata: se pune intr-un vas frisca laptele si creme Ole se bate cu mixerul incet apoi la viteza maxima, cand s-a intarit e gata.

Se taie blatul racit in trei, se insiropeaza apoi se pune crema de ciocolata, fulgi de ciocolata apoi blatul iar sirop crema de lamaie si la final iarasi blat. Se unge totul cu un strat subtide de unt se imbraca cu pasta de zahar.


3 comentarii: