articole

joi, 28 octombrie 2010

cornuri pufoase cu gem


Ingrediente
- 500 gr faina
-2 oua
-150 gr zahar
- un pachet drojdie dr. otker
-250 ml lapte
-sare
-60 ml ulei
-Gem(de care aveti :P)
-1 ou pt uns

 Mod de preparare
Se pune laptele la incalzit. Drojdia granule se amesteca cu faina. Cand este laptele este caldut se pune peste faina, se adauga si zaharul, sarea, uleiul, ouale batute si se framanta un aluat( este moale si un pic lipicios) Se lasa sa creasca timp de o ora ,1h30 min.

Dupa ce a crescut se imparte in 4 parti dupa care de intinde niste foi rotunde se portioneaza in opt bucati se pune gemul pe partea mai lata se ruleaza apoi se pune in tava de copt si se mai lasa inca 40-50 min sa creasca.


 Dupa ce au crescut se ung cu ajutorul unei pensule cu un ou batut si se dau la cuptor,( care a fost incalzit in prealabil), timp de 20 min.

2 comentarii:

  1. Am facut reteta ta de cornulete in care am pus: gem, finetti sau cascaval si au iesit toate foarte bune! A mancat pana si Matei care e un mare mofturos! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw ma bucur tare mult ca ai reusit sa ai faci pe plac lui Matei, si ma bucur si mai mult ca iti plac retetele mele. Pupici si o zi cat mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere