articole

duminică, 24 octombrie 2010

Frigarui cu cartofi umpluti si sos pesto







Ingrediente
-1 piept pui
-sare, piper
-1 ardei gras
-6 cartofi
-4 ciuperci
-12 felii cascaval
sos pesto
-12 frunze busuioc
-50 gr parmenan ras
-3 linguri ulei masline
-2 catei usturoi
-zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fileuiri, iar ardeiul gras se curata de seminte. Peste pieptul de pui se pune bucati de ardei se condimenteaza cu sare si piper se rulareza apoi se taie felii groase de 2 degete. Se pun pe betele de frigarui. Se fac la gratar sau la tigaie.(dupa preferinta)

Varinata 1(rapida 15 min.)Cartofii se curata de coaja se spala se taie pe din doua se scoate miezul. Ciupercile se taie marunt ardeiul ramas la fel. Intr-o tigaie se pun cartofii apa (un pic de ulei )pana la jumate delikat si se lasa sa fiarba cu capac pana sunt aproape gata. Cand sunt aproape gata se umplu cu ciuperci, ardei gras, se pune felia de casacval si se lasa inca 5 min.

Varianta 2(la cuptor, 40 min) Cartofii se curata de coaja se spala se taie pe din doua se scoate miezul. Se aseaza intr-un vas yena, se stropesc cu ulei se condimenteaza cu sare si piper se umplu cu ciuperci si ardei si s e dau la cuptor30 min acoperiti cu o folie de aluminiu. Dupa 30 min se scot se pun feliile de cascaval si se lasa pana se rumenesc ~10 min.
 Sos pesto: se toaca marunt busuiocul, se piseaza usturoiul, Se pune la blender busuioc, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si parmezan, se mixeaza pana cand devine o pasta. Se serveste peste frigarui si cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu