Ingrediente
-carne de porc file si pulpe pui(400 gr)
Marinada:
-100 ml vin alb
-3 frunze busuioc proaspat
-rozmarin
-sare
-piper
-coriandru
- zeama de la o lamaie
-sos worcester 2 lingurite
Cartofi Wadges
- cartofi
-ulei masline
-boia dulce
-curri
-piper
-maghiran
-cimbru
sos cu otet balsamic (sau puteti face o reductie de otet balsamic)
-50 mlotet balsamic
-20mlvin
-20 ml sos soia
-1 lingurita zahar
Mod de preparare
Gratar aromat. Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4 ore. Dupa care se incinge gratarul se pune carnea. Se unge din cand in cand cu marinada. !!!CARNEA SE INTOACE NUMAI O SINGURA DATA PE O PARTE SI O SINGURA DATA PE PARTEA CEALANTA.!!!
Cartofii Wedges. Cartofii se curata se spala si se taie in doua apoi iarasi in doua sau in trei .
Se face un amestec din ulei masline boia dulce,curri, piper,maghiran, cimbru.
Se trec cartofii prin amestecul obtinut si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor 40 min.
Sos de otet balsamic. Se pun la fiert toate ingredientele pana cand scad la jumate.
Reductia de otet balsamic. se pune la fiart doar otet balsamic catevaminute pana cand devine o crema .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu