articole

duminică, 24 octombrie 2010

scrumbie la gratar cu carofi si sos verde





Ingrediente
-3 scrumbii
-folie aluminiu
-sare
-4 cartofi mari
-sos 
-5 frunze busuioc
-jumate leg marar
-1 catel usturoi(optional)
-2 lunguri ulei masline
-3 ciuperci marinate

Mod de preparare
Scrumbia se curata se spala apoi se indulceste cu sare. Se impacheteaza intr-o folie de aluminiu (fiecare bucata) si se face pe gratar 15 -20 min pe o parte si 15 min pe cealanta.
Cartofii se taie felii se pun intr-o tigaie cu un pic de apa si delikat si se fac la foc min. Cand sunt gata se scot din apa si se servesc  cu sos aromat (se toaca marunt busuiocul si mararul se amesteca cu ulei si ciuperci tocate marunt , optional si usturoi pisat) alaturi de scrumbie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu