articole

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Somon pe pat de legume

Aceasta reteta am vazut-o de ceva timp la emisiunea " Sa gatim frantuzeste", m-a fermecat din prima , asa ca am incercat-o cu mare incredere iar rezultatul a fost cel asteptat.



Ingrediente
-3 file somon(3 portii)
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras galben
-1 morov
-500 gr cartofi mici
-1 lamaie
-sare, piper
- rozmarin
-unt, ulei de masline
-hartie de copt
sos pt cartofi
-5 frunze busuioc proaspat
- patrunjel
-200 gr smantana
- usturoi 1
-sare

Mod de preparare
Somonul se aseaza pe o farfurie si se stropeste cu zeama de la jumate de lamaie. Legumele se taie pai.



 Se incinge o tigaie se pune o lingurita de unt si un strop de ulei apoi se adauga legumele si se soateaza atat cat sa le imoaie. Se condimenteaza si se ia de pefoc. Se taie hartia de copt in forma de inima(asa e rereta:P) se pune un pat de legume apoi o felie de lamaie se aseaza o bucata de somon se condimenteaza cu sare si piper se stropeste cu un pic de ulei de masline se aseaza o frunza de rozmarin si se impacheteaza.



 Se aseaza pachetelele in rava si se dau la cuptor 15 -20 min.

Cartofii se curata se pun la fiert 10 min cu sare dupa care se scot din apa se pun fiecare pe o foaie de aluminiu pe mijloc un cubulet mic de unt sare si piper apoi se impacheteaza. Se dau la cuptor 20min.



Sos: se toaca patrunjelul si busuiocul se amesteca cu smantana si usturoi pisat. Se serveste peste cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu