articole

marți, 14 decembrie 2010

chec pufos

Este o reteta de chec foarte buna preluata de pe bucataras.ro( http://www.bucataras.ro/retete/1187/chec-zebra.html) modificat foarte putin la cantitatea de faina mi s-a parut prea multa asa ca am redus.




Ingrediente
oua+ 2albusuri sau 5 oua
9 Linguri zahar 
11 Linguri faina 
1/2 pliculet praf de copt
1 varf sare
1 pliculet zahar vanilat
2 lingurite esenta rom 
crema de cacao:
60 gr. margarina
1 Lingura lapte
1 Lingura zahar
1 Lingura cu varf de cacao.
glazura:
- 100 ml frisca lichida
-1 lingura cacao


Mod de preparare


Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn.
Crema: se pun toate ingredientele pe foc pana cand se ingoase crema. se lasa la racit.
Aluatul se imparte in doua in una din ele se pune crema se amesteca usor. Intr-o tava se pune o parte din crema alba apoi o parte din crema  2 , iarasi crema alba, crema 2 si se termina cu crema alba( sau puteti face dupa reteta de pe bucatars in forma de zebra, eu am facut il forma de chec rotund si nu am procedat la fel) Se da la cuptor 40-45 min se face testul cu scobitoarea.
Glazura se pun la fiert frisca cu cacaoa pana cand se leaga o crema( nu e foarte groasa)

3 comentarii: