articole

marți, 12 iulie 2011

Tort de absolvire






Ingrediente
blat:
-2 oua
- 2 cesti faina
-1 ceasca zahar
-1 iaurt
-2 linguri cacao
-50 ml ulei
-esenta vanilie
-1 praf de copt
-crema 1
-200 ml frisca
-visine
crema 2
200 ml frisca
-100 gr ciocolata
sirop
pasta de zahar
-150 gr unt

Mod de preparare
Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .
Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, cea ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.
Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul  doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.


2 comentarii:

  1. Super au iesit figurinele!Tortul arata foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu prea sunt inca familiarizata cu figurinele...dar pe viitor sper sa ma perfectionez...multumesc pentru incurajari...

    RăspundețiȘtergere