articole

miercuri, 21 septembrie 2011

Prajitura negresa

Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum....e bestiala prajitura. Reteta a circulat pe mai multe bloguri (am descoperit-o pe blogul Mirelei care a lut reteata de pe blogul lu Miha si tot asa...), nu e o noutate pentru bloggeri culinari, pentru unii poate este...merita sa o puneti in practica. In plus e simplu de realizat;)




Ingrediente


100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida



Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata , care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente).Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele.La final  se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.



Glazura: Se topeste ciocoalat cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza , apoi se toana peste prajitura racita.



8 comentarii: