articole

duminică, 18 septembrie 2011

Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

Sa revin la retetele simple si facute din" resturi" , mai exact din albusurile ramase de la torturile facute. Va propun o rulada simplu de realizat umpluta cu dulceata si crema de vanilie.



Ingrediente
-5 albusuri
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri pesmet
-coaja rasa de la o lamaie
-gem/dulceata
-zahar pudra
Crema:
-100 ml lapte
-1 galbenus
-4 linguri zahar
-1 lingura rasa amidon
-150 ml frisca
-esenta vanilie


Mod de preparare
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.
Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

3 comentarii:

  1. sa stii ca mi-am gasit inspiratia pt urmatorul dulce! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. o rulada foarte buna.o idee buna pentru cand raman albusuri !

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina ma bucur ca pot ajuta , e fooarte buna si in plus poti folosi altfel albusurile...pe langa chec cu albusuri sau briose.Pupici Pansy pentru vizita

    RăspundețiȘtergere