Este un tort facut pentru o ocazie din familie. Si daca v-am obisnuit cu torturi mai simandicoase de data acesta nu am avut timp sa fac unul pe masura. Am apelat la o reteta rapida si surprinzaror de buna. Este un tort care l-am facut in maxim 40 de minute(include copt blat facut crema si asamblare.(si vreo 15min pentru racit) pentru a se raci blatul) Se orneaza cu crema din interior si nu e neaparat pentru o ocazie ci pentru ceva dulce .
Ingrediente
Blat pandispan
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
- esenta vanilie
Sirop
-200 ml suc de fructe/ compot / sirop
Crema
2 plicuri Creme Ole cacao sau orice ce aroma va place
-500 ml frisca
-300 ml lapte
Mod de preparare
se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina . Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min. Se face testul cu scobitoarea.
CREMA: Se pune intr-un bol toate ingregientele(frisca , laptele si crema ole) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f oarte bine eu din greseala am pus putin mai lult lapte si nu s-a intarit foarte bine.
Blatul se taie in trei se insiropeaza si se pune crema (se pastreaza si pentru ornat)
Cred ca fost foarte bun tortul!Am facut si eu odata aceasta crema,si la fel am pus prea mult lapte,bine ca era tot asa pentru acasa.
RăspundețiȘtergereAdina a fost foarte bun...asa e...eu cand fac torturi pentru mine si sotul meu nu ma complic foarte tare si prefer torturile rapide..important e sa fie gustoase...iar micile imperfectiuni chiar nu mai conteaza(in cazul asta crema "cremoasa"::))
RăspundețiȘtergere