Mai sunt cateva zile din postul Craciunului asa ca lasati carnati si carnea :D ... va invit la o fasole batuta:D
Ingrediente
-500 gr fasole
-apa
-sare, piper
-cimbru
-ceapa
-ulei
-bulion
-5 catei de usturoi
-1 foaie de dafin optional
Mod de preparare
Se lasa peste noapte fasolea la umflat. A doua zi se pune fasolea la fiert. Se shimba apa de cateva ori in timpul fierberii. La ultima apa se pune sare , piper si cimbru si foaia de dafin . Cand este gata fasolea se scoate apa se lasa foarte putin si se bate bine. Se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine.
Ceapa se taie solzisori, se incinge ulei in taigaie se pune ceapa la prajit cu capac la foc mic, cand se imoaie si se rumeneste putin se pune o lingura de buluion se amesteca bine se lasa putin si se ia de pe foc.
Se aseaza fasolea batuta in bol si se pune ceapa prajita peste.
Pofta buna!
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergere