articole

duminică, 11 martie 2012

Crochete din cartofi si dovlecei / Potato-zucchini croquettes

A venit si luna marie si o data cu ea Laura Laurentiu a lansat o provocare la care nu aveam cum sa nu particip, mai ales ca premul este unul pe masura si anume un mixer  KitchenAid...pfff...visul meu din bucatarie. A fost greu sa aleg un meniu , am rasfoit cartile am dat cautare pe net si pana la urma am hoatarat ....un meniu simplu cu o tenta italieneasa ...restul va ramane un mister pe care in decursul a catorva zile o sa il descoperiti.
Nu mai ramane decat sa va supun ca aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”


0





Ingrediente
-1 dovlecel                                                          1 zucchini
-2 cartofi mari                                                      2 Large potatoes
-1 ou                                                                   1 egg
-1 ceapa                                                              1 onion
-50 gr parmezan ras                                             50 G grated Parmesa
-boia iute                                                             cayenne pepper
-usturoi granulat / 2 catei de usturoi                      garlic granulated / 2 cloves of garlic
-sare, piper                                                         salt, pepper
-pesmet                                                               breaded
ulei pentru prajit                                                  Oil for frying


pentru sos                                                      for sauce
-1 iaurt gras                                                         1 yogurt
- marar                                                                 dill
-1 catel de usturoi                                                 1 Clove of garlic

Mod de preparare
Cartofi se curata si se pun la fiert in apa cu sare se lasa sa fiarba ~ 15 min dupa care se scot din apa si se paseaza. Dovlecelul sa da prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt.

 Intr-un bol se amesteca piureul de cartofi cu dovlecelul ras, ceapa, parmezan, usturoiul granulat , boia iute, sare, piper, 2 linguri de pesmet si oul. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute care se trec prin pesmet.


Se pune o tigaie pe foc dupa care se adauga uleiul, cand sa incins si acesta se pun la prajit crochetele.



 Cand sunt aurii se scot pe un prosop de hartie pentru a abosorbi excesul de ulei.


Sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdobit si maratul tocat. Mai simplu nici nu se poate:D

Voila simplu si extrem de bun. Au fost foarte apreciate asa ca nu o sa dati gres cu acest aperitiv.

6 comentarii: