articole

miercuri, 14 martie 2012

Mini tarta cu ciocolata si portocale / ORANGE & CHOCOLATE TART




Un adevarat deliciu aceste mini tarte, crusta delicata si crocanta iar cremele...mmmm...o nebunie ciocolata fina si parfumata crema de unt cu portocale ce poate fi mai bun? Acest desert este cel mai delicat din cate am preparat pana acum iar combinatia dintre creme este nemaipomeita.

Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”

0

Ingrediente
Crusta cacao                                                     The Cocoa  Crust :
-130 gr faina                                                               130 gr flour
-80 gr unt                                                                   80 gr  butter
-50 gr zahar pudra                                                      50 gr powdered sugar
-1/2 ou                                                                        1/2 egg
-1 lingura cacao                                                           1 level tbsp cocoa powder
-un pic de sare                                                              pinch of salt

Crema ganache                                                          The Ganache :
-50  gr ciocolata neagra                                           50 gr dark chocolate
-50 ml frisca                                                            50 gr cream

Crema portocale                                                       The Orange  Curd 
-2 oua                                                                     2  eggs
-100 ml suc de portocale                                        100 ml orange juice
-50 gr zahar                                                            50 gr sugar
-75 gr unt                                                                75  butter
- coaja rasa de la portocala                                      zest of 1 orange 

 Pentru ornat
-1 portocala                                                           orange
-150 gr zahar                                                           150 gr sugar
-100 ml apa                                                             -100 ml water

Mod de preparare
Crusta cacao

 Intr-un vas se pune untul moale, zaharul pudra  macinate oul se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia .

 Cand s-a omogenizat compozitia se adauga faina si cacaoa si un varf de sare se amesteca bine.



 Se pune aluatul obtinut intr-o folie se impacheteaza bine si se da la frigider 2 ore.


Se scoate aluatul din frigider si se lasa sa stea 15 min. Apoi se intinde o foaie de ~ 2 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar se taie forme si se aseaza in formele de tarte sau de briose cum a fost cazul meu dupa care se inteapa partea de jos cu o furculita. Se da la congelator mini tartele timp de 5 min.
Se incinge cuptorul la temperatura medie si se dau tartele timp de 13-15 min.

Crema de portocale:

Intr-un vas se amesteca zaharul, coaja de lamaie, suc de portocale, ouă şi zahăr şi se fierbe la foc mic pana cand se ingroasa (nu se fierbe). 
 Se adauga untul se amesteca bine cu telul si se lasa sa se raceasca. 


Cu acesta crema se umplu mini tartele racite. 


 Crema Ganache :
Se pregateste dupa ce se umplu mini tartele cu crema de portocale.
Ciocolata se taie marunt si se pune intr-un vas. Frisca se incalzeste la foc( NU se aduce la punctul de fierbere) si se toarna peste ciocolata se amesteca bine pana la omogenizare.
Peste crema de portocale se toarna crema ganache. 


Acum nu ramane decat sa faceti portocalele confiate pentru decor.

Portocala se taie felii. Intr-un vas se pune zaharul ,apa si feliile de portocala se pune la foc  , cand da in clocot se lasa sa fiarba 10-15 min la foc mic pana scade apa. Se lasa sa se raceasca si se orneaza mini tartele.




5 comentarii: