articole

joi, 22 martie 2012

Sarmale in foi de varza de post

Perntru reteta acesata as renunta la traditionalele sarmalele cu carne. 


Ingrediente
-100 gr soia granulata
- 250 gr orez(1 cana orez de ceai)
- 3 morcovi
- 500 gr ciuperci
-2 cepe
-sare, piper
-condiment (gen delikat cu legume)
-suc de rosii
-2 linguri pasta de tomate
-apa
-ulei floarea soarelui sau masline
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
-varza murata ~ 1, 1/2

Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu un pic de sare, cand da in clocot se adauga soia se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc se lasa in apa cateva minute sa se hidrateze dupa care se scurge de apa bine.
Ceapa se taie marunt, morcovii se dau prin razatoare, iar ciupercile se taie cubulete mici. Intr-un vas se incinge ulei dupa care se adauga ciupercile se pune capacul si se lasa sa se inabuse, cand a scazut apa lasata de ciuperci se pune ceapa se lasa careva munute pana cand devine transparenta dupa care se adauga morcovul. Peste acest amestec se pun 2 cani de apa( cani cu care se masoara orezul) cand da in clocot se pune orezul , spalat in prealabil, si se lasa sa fiarba cateva minunte . Orezul trebuie sa fie aproapre gata, se adauga si pasta de rosii, sare piper, delikat iar la final dupa ce se da deoarte orezul adaugam marar si patrunjel tocat marunt. Se lasa sa se raceasca putin. Se pune si soia se amesteca bine.

Cu amestecul obtinut se umplu foile de varza, se aseaza intr-un vas iar la final se toarna sucul de rosii se pune putin cimbru si se dau la cuptor pentru ~ 40 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu