articole

luni, 16 aprilie 2012

Prajitura cu albusuri si crema de iaurt / Cake with egg whites and yogurt cream

Hristos a inviat!

Dupa cum v-am obisnuit deja revin cu o prajitura cu albusuri si o crema light care o folosesc si la torturi.








Ingrediente
-200gr albusuri                                                      200g egg whites
-200 gr zahar                                                       200 G sugar
-100 gr faina                                                        -100 G flour
-4 linguri mac                                                       4 Tablespoons poppy seeds
-50 ml ulei                                                            50 Ml oil
-esenta de vanilie/portocala                                     -vanilla
-coaja de la o portocala                                           orange peel
-1 lingurita praf de copt                                             1 Teaspoon baking powder


Crema                                                   Cream
-300 gr iaurt                                                          300 G yogurt
-100 gr zahar                                                        100 G sugar
-150 ml frisca                                                        150 Ml cream
-1 gelatina                                                              -1 gelatin
-zeama de la portocala                                          orange juice

decor jeleu de portocale plic Dr. Oetker

Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat bine cand sunt tari se adauga treptat zaharul dupa care faina,coaja de portocala, esentele, macul si pragul de copt. Se toarna totul intr-o tava si se coace la foc mediu timp de 25-30 min. Se face testul cu scobitoare.
Crema: iaurtul se mixeaza bine cu zaharul. Frisca se bate pana cand se ingroase, gelatina se pune la hidratat apoi se topeste pe baie de abur. Peste gelatina topita se pune cate putin iaurt asta pentru a evita coagularea gelatinei dupa care se toarne peste resul de iart, se amesteca cu frisca si zeama de porocala.
Peste blatul racit se toarna crema de iaurt se da la frigider o ora dupa care se taie si se orneaza cu jeleu.

9 comentarii:

  1. Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie incercata ,am destule albusuri in congelator,arata splendid.

    RăspundețiȘtergere
  3. paste fericit! o minunatie de prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela si e foarte buna.
    @ Paste fericit si tie Adnia
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place cum arata,acele cubulete sunt din jeleu? Ma intereseaza strict ca si decoratiune .Oare daca le facem in casa pot iesi la fel de frumusele?

    RăspundețiȘtergere
  6. mikaelacorina sincer nu stiu ce sa zic...nu am facut jeleu de casa

    RăspundețiȘtergere