articole

marți, 29 mai 2012

Friptura de porc in vasul Pyroflam

Saptamana trecuta am primit vasul Pyroflam, premiul de la etapa I - Bucatar Real. In aceeasi zi am si facut aceasta reteta , nu de alta dar eram foarte nerabdatorea sa il pun la treaba. Friptura a iesit perfecta, suculenta si carnea foarte frageda, am repetat reteta si cu ocazia zilei de nastere a sotului meu si la fel a fost foarte foarte reusit si apreciata. 
  Cu acesta reteta particip la concursul  organizat de Real pentru etapa a II. 








Ingrediente
-800 gr cotlet de porc fara os sau pulpa de porc
-200 ml bere
-2 lingurite miere
-6 catei de usturoi
-chili
-sare
-piper
-rozmarin
-sos soia
-sos worcester
-ghimbir 1 lingurita rasa
 vas  Pyroflam
-sfoara pentru fritura

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala, se fac mici intepaturi cu ajutorul unui cutit si se introduce usturoiul taiat feliute( in cazul in care folositi un cotlet de porc), eu am folosit pulpa asa ca aceasta nu era uniforma am umplut-o cu feliute de usturoi si am legat-o cu sfoara de bucatarie pentru ai da o forma .


Se condimenteaza carnea cu foarte putina sare , piper ,  chili si rozmarin . Se amesteca in vasul Pyroplam(in vasul in care vom gati) sosul de soia aproximativ  2 linguri , berea, sos worcester o lingurita de gimbir ras si restul de usturoi taiat. Se pune pulpa de porc in marinada si se lasa peste noapte la frigider sau cel putin 3 ore.


Se preincalzeste cuptorul la 220 C, se pune vasul in cutor cu capac si se lasa timp de 30 min. se reduce temperatura de frigere la 160 C si se continua inca 20 min. dupa care se unge cotletul de porc cu miere si se mai lasa 10 min .




Cand este gata carnea se lasa  să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform.




Am servit alaturi de cartofi noi  si salata. O nebunie!

5 comentarii: