articole

joi, 28 iunie 2012

Dovleci umpluti cu carne in vasul Pyroflam

Am pus iarasi la treba vasul Pryroflam asata ca sa nu se plictiseasca, de data aceasta am gatit o reteta de sezon, simplu de realizat si extem de delicioasa.






Ingredinete


- 8 dovlecei
-1 piept de pui
-100 gr orez
-1 lingura zdravana de bulion
- 200 ml apa si concentat sau supa de pui
-2 morcovi mici
-2 cepe
- marar verde
-1 legatura de ceapa verde
-3 catei de usturoi
-1ou
-sare, piper
-cimbru optional
-ulei
cascaval optional

pentru sos:
200 ml suc de rosii
-50 ml apa
-sare, piper
-cimbru

Mod de preparare

Dovleceii se spala se taie capetele apoi in doua si se scobesc pe interior(eu am folosit o ustenisila speciala insa se pot scobi la fel de bine cu o lingurita) dupa care se sareaza pe interior.

Pieptul de pui se dezoseaza , asta in cazul in care e cu os , se taie cuburi si se da la robot pentru maruntire, se rade morcovul iar ceapa se taie marunt.

Se incinge intr-o tigaie uleiul dupa care se pune ceapa si morcovul , cateii de usturoi taiati felii pentru a se cali, dupa ce capata o culoare transparenta ceapa, se adauga carnea tocata, se a amesteca bine pentru a se faramita si apoi se pune  orezul si supa de pui sau apa si concentratul.

Se lasa sa fiarba ~ 10 min la foc mic pana cand apa se absoarbe dupa care se condimenteaza si se ia de pe foc. Se adauga mararul si ceapa verde tocate marunt iar cand sa racit putin se pune un ou pentru a se lega compozitia.

Cu aceasta se umple duvleceii.
 Se aseaza aceastia in vasul Pyroflam dupa care se toarna amestecul din suc de rosii apa si condimente. Se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu pentru 15-20 min. Ininte de ascoate dovlecei din cuptor se adauga cascavalul taiat felii.


 Din cantinatitatile mentionate mai sus aveti nevoie de 2 vase de gatit Pyroflam sau un alt vas mai mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu