Reteta la acest desert simplu si extrem de delicios o gasiti aici
Am servito direct in boluri cu o glazura caramel
....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
▼
marți, 31 iulie 2012
luni, 30 iulie 2012
Clatite in tigaia Fissler
Dupa cum va spuneam cu cateva postari in urma am fost invitata la CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI fost norocoasa sa primesc tigaia Fissler, asa ca vreu sa multumesc www.GatesteSanatos.ro. pentru aceasta.
Sa va povestesc despre tigaie, sunt foarte incantata de rezultat si o recumand cu cea mai mare sinceritate, calitatea germana nu se dezminte, nu necesita sa o ungeti cu ulei, nu se lipesc clatitele si sunt perfecte. In ziua cand am primit tigaia , cu toate ca era o cladura insuportabila, am pornit aragazul si am zis sa fac cateva, ai tot promisesem sotului ca o sa fac clatite, asa ca nu am avut scapare:))nu de alta dar pofteam si eu la ceva bun...dar le-am facut atat de repede ca seara am mai facut o portie de clatite.
Ingrediente
-2 oua
-300 ml lapte
- un varf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri unt topit( se poate si fara)
-faina
umplutura
-gem de caise
Mod de preparare
Aluat: se bat ouale cu un praf de sare si zaharul vanilat , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa.
Se lasa sa stea aluatul ~ 30 min dupa care se coc.
O alta varinata ar fi sa umpleti clatitele cu braza de vaci
-500 gr varnza de vazi
-4 linguri de zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 gr stafide
-2 linguri de unt
-200 gr santana
Se amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat se aseaza cu lingura pe foaia de clatita( vezi poza) se pun stafidele si se impatureste. Se unge un vas de yena cu unt se pun clatitele si se dau la cuptor 10 min. Se servesc cu smantana
joi, 26 iulie 2012
duminică, 22 iulie 2012
luni, 9 iulie 2012
CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI
Am fost invitata la CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI si cum nu refuz provocarile particip cu mare drag. Ce presupune aceasta campanie? Este o promovare a ideei "Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!"promovata de siteul www.GatesteSanatos.ro care ne invita sa testam calitatea germana a tigailor marca Fissler.
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
mai multe detalii le gasiti aici si pe www.GatesteSanatos.ro.
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
mai multe detalii le gasiti aici si pe www.GatesteSanatos.ro.
vineri, 6 iulie 2012
Placinta cu visine
Pentru prima data am facut foi de casa pentru placinta...deci mi-am luat inima-n dinti si am zis ca nu se poate sa ma faca pe mine niste foi de placinta...asa ca am facut foile si surpriza mare ...nu e asa de greu sa faci ...ce e drept am asistat mult la tehnica asta, am experinta cu privitul :))... iata si rezulatul
Ingrediente
aluat:
-faina
-200 ml apa
-sare
Umplutura
~400 gr visine fara samburi
-zahar
Mod de preparare
Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odohneasca 30 min.
Tehnica foilor o gasiti aici si mai multe detalii cum se face ...
2.Se intinde cu sucitorul
3.Se intinde in mana pana cand se obtine o foaie subtire
4.Se pune compozitia
5.Se ruleaza de la exterior spre interior
6.Se da la cuptor incin 35 min
duminică, 1 iulie 2012
Frigarui de pui marinate in iaurt
O reteta care trebuie sa o incercati....
Ingrediente
-1 piept de pui
-300 gr iaurt
-2 catei de usturoi
-curry
-boia dulce
-piper alb
-sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se portioneaza bucati egale pentru frigarui.
Se amesteca iaurtul cu cu usturoiul pisat, curry si boia(eu am pus la ochi aproximativ o lingurita rasa) sare si piper in acest amestec se pune pipetul de pui si se da la frigider minim o ora.
Dupa care se aseaza carnea pe bete de frigaruii si se pun pe gratar , eu le-am facut la cuptor la flacara de sus asezate direct pe gratarul cuptorului iar de desubt am pus o tava.
Sunt gata cand se rumenesc usor la cuptor a durat ~ 20 min. Sunt foarte bune si foarte frageda carnea.
Ingrediente
-1 piept de pui
-300 gr iaurt
-2 catei de usturoi
-curry
-boia dulce
-piper alb
-sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se portioneaza bucati egale pentru frigarui.
Se amesteca iaurtul cu cu usturoiul pisat, curry si boia(eu am pus la ochi aproximativ o lingurita rasa) sare si piper in acest amestec se pune pipetul de pui si se da la frigider minim o ora.
Dupa care se aseaza carnea pe bete de frigaruii si se pun pe gratar , eu le-am facut la cuptor la flacara de sus asezate direct pe gratarul cuptorului iar de desubt am pus o tava.
Sunt gata cand se rumenesc usor la cuptor a durat ~ 20 min. Sunt foarte bune si foarte frageda carnea.