....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
articole
▼
luni, 27 august 2012
luni, 20 august 2012
Tocanita de pui cu ciuperci pleurotus
Ingrediente
-1 piept de pui
-500 gr ciuperci pleurotus
-1 ceapa
-4 catei de usturoi
-1lingura de pasta de tomate
-1 lingura faina
-apa
-sare,piper
-boia de ardei iute
-patrunjel
-ulei
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se taie bucati. Ciupercile se spala si ele si se taie felii, am aruncat majoritatea coditelor mi s-au parut ca au o textura mai tare.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se pune pieptul de pui la rumenit, cand s-a facut pe toate parile se scoate si se pune deoparte,
in aceesi tigaie se pun ciupercile si se lasa sa se faca cu capac, cand a scazut apa se adauga ceapa tocata marunt se mai lasa cateva minunte dupa care se pune carnea ,
bulionul si apa atat cat sa acopere ciupercile si se lasa sa fiarba pana cand sunt gata, la final se pune faina( aceasta separat se amesteca intr-o farfurie cu putin sos cat sa nu faca cocoloase apoi se pune peste retul de sos)se amesteca bine; se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga usturoiul taiat felii, boiua iute , sare, piper si se ia de pe foc.
Se serveste alaturi de mamaliguta.
duminică, 19 august 2012
Pepene galben la otet
Aceasta reteta o incadrez la categoria experiment in bucaratie...de ce?...am cautat ceva timp pe net o reteta de pepene galben murat...nu am gasit nimic pe placul meu, apoi am dat de o reteta pot sa zic interesanta insa la otet si cum imi place sa testez m-am pus pe treaba....in final va pot zice ca pepepeni au un gust foarte bun de dulce acrisor( de la otet) sper sa se tina foarte bine pana la iarna.
Ingredinete
pentru 2 borcane de 700 gr
-1 pepene galben 1,400 gr fara samburi
-300 ml otet
-600 ml apa
-100 gr zahar
-5 cuisoare
-scortisoara
-1 radacina de hrean
-1 lingurita boabe piper
Mod de preparare
Se amesteca otetul cu apa se pun condimentele si se pune oala la fiert timp de ~5 minute la foc mic dupa care se ia oala de pe foc si se lasa sa stea timp de o ora. Intre timp pregatim pepenele care se spala se taie in doua se curata de seminte si se coaja apoi se taie bucati(cuburi). Se pune peste otet se adauga si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand devine usor trasparent, nu dureaza foarte mult dupa care se aseaza in borcane, am pus si fire subtiti de hrean printre pepene si toarna otetul si se pun capacele. Se sterilizeaza itimp de ~10 min intr-o oala cu apa.
vineri, 10 august 2012
Tort pentru mama
Saptamana trecuta a fost ziua mamei mele, si cum nu am putut sa ai fac un tort la mine acasa l-am facut la fata locului adica la mama, nu am avut cum sa iau dupa mine tot ce imi trebuia am luat strictul necesar pentru a decora un tort....am avut si ajutoare la modelat bobite...fratele meu...o speranta in bucatarie:))...i-am zis ca nu se stie niciodata...in plus chiar ia placut:)...mi-a zis ca sunt prea migaloasa si sa termin cu talentele ...eu ma plangeam ca nu sunt multumita de cum arata tortul....dar in final va pot spune ca a fost foarte bun a avut blat de cacao, si crema de branza...nu am apucat sa fac poze la o felie, dovada ca a fost apreciat tortul....