articole

luni, 20 august 2012

Tocanita de pui cu ciuperci pleurotus


Ingrediente
-1 piept de pui
-500 gr ciuperci pleurotus
-1 ceapa
-4 catei de usturoi
-1lingura de pasta de tomate
-1 lingura faina
-apa
-sare,piper
-boia de ardei iute
-patrunjel
-ulei

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie bucati. Ciupercile se spala si ele si se taie felii, am aruncat majoritatea coditelor mi s-au parut ca au o textura mai tare.

 Se incinge ulei intr-o tigaie si se pune pieptul de pui la rumenit, cand s-a facut pe toate parile se scoate si se pune deoparte,

 in aceesi tigaie se pun ciupercile si se lasa sa se faca cu capac, cand a scazut apa se adauga ceapa tocata marunt se mai lasa cateva minunte dupa care se pune carnea ,

 bulionul si apa  atat cat sa acopere ciupercile si se lasa sa fiarba pana cand sunt gata, la final se pune faina( aceasta separat se amesteca intr-o farfurie cu putin sos cat sa nu faca cocoloase apoi se pune peste retul de sos)se amesteca bine; se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga usturoiul taiat felii, boiua iute , sare, piper si se ia de pe foc.



Se serveste alaturi de  mamaliguta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu