articole

miercuri, 19 decembrie 2012

Idei pentru masa de Craciun si Revelion

Se apropie cu pasi rapizi sarbatorile de iarna iar gospodinele au deja un meniu sau poate sunt inca in cautare  de idei noi ... asa ca  pe langa retete traditionale, de familie, care se pregatesc la fiecare masa de sarbatoare sunt binevenite mereu niste idei pentru masa festiva de Craciun sau Revelion. Am facut pentru voi o mica selectia de retete care ar fi potrivite pentru aceste evenimete.

Aperitive















Fel principal






















Desert
 prajitura-after-eight


prajitura-fina

prajitura-caramel-cu-mere


 prajitura-cu-albusuri-si-crema-de-iaurt


krem-la-krem

prajitura-cu-nuca

joi, 13 decembrie 2012

Budinca de paste cu kaizer


Chiar daca pozele nu sunt faorte reusit va asigur ca budinca a fost extraordinar de buna...

Ingrediente
-200 gr kaizer
-150 gr telemea/cascaval
-1 ardei mare gras
-1 morcov
-o mana de masline
-~200 gr de ciuperci(eu am folosit congelate)
-2 oua
-200 gr samantana
-600 gr paste
parmezan
-1 rosie

Mod de preparare
Kaizerul, ardeiul gras,morcovul, telemeaua se taie bucati mari/cuburi. Se pune intro tigaie incinsa putin ulei si se calesc foarte putin toate ingredientele mai sus mentionata in afara de telemea, ou si smantana, cand sunt putin patrunse se iau de pe foc.

 Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj cand sunt gata se scurg de apa si se pun peste celelante ingrediente.Se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Ouale se bat cu sare si piper se adauga si smantana si se toarna peste paste. Deasupra am asezat felii de rosii si parmezan ras.


Se da la cuptor ~30 min.

miercuri, 12 decembrie 2012

Tort cu glazura de ciocolata, crema (spuma)de capsuni si ciocolata



Ingrediente
-blat
-6oua
-6 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 ligura cacao
crema capsuni
-400 gr capsuni congelate
-200 ml frisca
-1 plic gelatina
-200 grame zahar
ganache ciocolata
-250 gr ciocolata
-250 ml frisca

duminică, 9 decembrie 2012

Sarmale de post in foi de varza dulce

Reteta o gasiti aici cu exceptia ca am folosit varza dulce care am oparit-o in apa fierbinte cu sare si un pic de bors,( am scos cotorul de la varza si am pus varza intr-o oala cu apa care fierbea am lasat cateva minute sa fiarba iar cand se desprinde usor foile am scoas varza din apa ) , se aseaza pe o farurie si se desprind foile. La fiert nu uitati se puneti bors acru.