articole

joi, 25 iulie 2013

Tarta cu crema de vanilie si zmeura






Ingrediente
aluat:                                                                                                 dough:
125g unt rece                                                                          125g cold butter 
225g faina                                                                                 225g flour 
1 lingura apa                                                                             1 tablespoon water
Crema:
- 0,5 l lapte
- 3 galbenusuri de oua
- 150 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie

- 2 linguri cu varf de faina

Mod de preparare

Blat: Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 15 min.
Crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc se adauga  esenta de vanilie.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie si se orneaza cu zmeura.

luni, 8 iulie 2013

Placinta cu spanac si ciuperci/ Spinach and mushroom pie

O reteta la fel de simpla si extrem de buna...doar stiti ca sunt fana spanac :D





Ingredinte
-un pachet foi placinta                                                    a package pie sheet
-500 gr spanac congelat                                                 500 Gr frozen spinach
-300 gr ciuperci                                                             300 Gr mushrooms
-3oua mari                                                                     3 large eggs
-sare, piper                                                                    salt and pepper
-3 catei de usturoi                                                           3 cloves of garlic
-1 ceapa                                                                          1 onion
-2 linguri de smantana(optional)                                        2 Tablespoons of sour cream 
-ulei                                                                                oil

Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si ciupercile spalate in prealabil, bucati. Se incinge o tigaie cu putin ulei, se caleste ceapa impreuna cu ciupercile, iar cand sunt gata, se adauga spanacul congelat; se da focul la minim si se amesteca in permanenta pana cand se dezgeata bine spanacul. Se opreste apoi focul si se adauga usturoiul tocat marunt, sare si piper. Cand sa racit un pic compozitia se adauga ouale si smantana.
Se impart foile de placinta in trei. Se aseaza prima parte de foi insa unsa fiecare foaie cu ulei, jumate de cantitate de spanac a doua parte de foi, restul de spanac si ultima parte fe foi la fel unsa fiecare foaie cu ulei. Se portioneaza dupa preferinta si se coace la treapta 3 pana cand se rumeneste frumos.

miercuri, 3 iulie 2013

Placinta cu iaurt

Usor de realizat, dar extrem de buna....

Ingredinte
-un pachet foi de placinta
-7 oua
-1 kg iaurt
-300-400 gr zahar dupa gust
-vanilie
ulei pentru uns foile

Mod de preparare
Foile de placinta se impart in trei. Se amesteca zaharul cu ouale bine apoi cu iaurtul si esenta de vanilie. Se unge o tava cu ulei apoi prima parte de foi din cele trei cate una cu ulie se toarna jumate din cantitatea de iaurt apoi partea a doaude foi, la fel unsa fiecare foaie cu putin ulei si restul de iaurt si foi. Se da la cuptor 40 min pana cand se rumeneste frumos. Dupa ce s-a racit se portioneaza.